Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Τήνος – Τρία έργα επιστήμης της αρχαίας Ελλάδας στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Τρία έργα επιστήμης της αρχαίας Ελλάδας τοποθετήθηκαν, μετά από απόφαση της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τήνου, στο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου. Τα έργα, που δώρισε και επιμελήθηκε ο καθηγητής Φυσικής και πρώην πρόεδρος κοινότητας Πανόρμου Τήνου Ηλίας Τζαβελόπουλος, έχουν θέμα την αρχαία ελληνική επιστήμη και συγκεκριμένα:

1) τον Υπολογισμό των ημερών του έτους σε 365 από τον Θαλή τον Μιλήσιο περίπου το 600 π.Χ.

2) τη Χρυσή Τομή από τον Πυθαγόρα περίπου το 550 π.Χ. και

3) τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης με ένα μπαστούνι και ένα πηγάδι  από τον Ερατοσθένη περίπου το 240 π.Χ.

Τα τρία αυτά θέματα μαζί με το Αναλημματικό Ηλιακό ρολόι που τοποθετήθηκε το 2022 στον ίδιο χώρο και το Ανεμολόγιο που βρίσκεται ακριβώς έξω από την Αυλόπορτα του Δημοτικού Σχολείου και τοποθετήθηκε το 2021 αποτελούν μια ενότητα έργων  στο Δημοτικό  Σχολείο του Πύργου Τήνου.

Σκοπός τους δεν είναι να κάνουν επιστήμονες τα παιδιά του Δημοτικού, αλλά να προβληματίσουν έστω και οπτικά μικρούς και μεγάλους και να υπογραμμίσουν την ύπαρξη της επιστήμης στην Αρχαία Ελλάδα που πρώτη στην Ιστορία δέχτηκε ότι η φύση νομοκρατείται και τοποθέτησε τα πρώτα φιλοσοφικά ερωτήματα στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -