back to top
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Τήνος – Βράβευση για Μαραθιά και Θαλασσάκι

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2022 από το Αθηνόραμα, στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Μια βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, μεταφέροντας παράλληλα το ιδιαίτερα επίκαιρο μήνυμα της βιώσιμης αλιείας με το concept «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα».

Σε αυτή την σημαντική βράβευση – θεσμό δεν γινόταν να λείπει η Τήνος. Παρούσα η «Μούσα του Αιγαίου» με δύο εστιατόρια. Η Μαραθιά του Μαρίνου Σουράνη (14.5/20) και το Θαλασσάκι (14/20) του Άρη Τάτση και της Αντωνίας Ζάρπα όπου βραβεύτηκαν στη χθεσινή εκδήλωση.

Μαραθιά

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, σερβίρει σε κομψό deck πάνω στο κύμα, με θέα τον απέραντο ορίζοντα και τη Χώρα της Τήνου, αλλά και σε δροσερή αυλή. Η κουζίνα προτείνει πιάτα από την τηνιακή και την ευρύτερη κυκλαδίτικη παράδοση. Highlight του μενού αποτελούν τα ψάρια που ωριμάζει ο ιδιοκτήτης Μαρίνος Σουράνης με εξαιρετική επιμέλεια και γνώση, αλλά και το δικό του αβγοτάραχο από επιλεγμένα ψάρια. Σέρβις υψηλού επιπέδου.

Το Θαλασσάκι

Η κουζίνα της Αντωνίας Ζάρπα έχει ρίζες στην τηνιακή παράδοση, την οποία αναδεικνύει με σύγχρονο πνεύμα και τη σερβίρει σε μια προβλήτα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, στο μικρό χωριουδάκι που βρίσκεται στον όρμο των Υστερνίων. Γευστικό αποτέλεσμα που δικαιολογεί τη φήμη και συνολική πρόταση που κάνει ενδιαφέρουσα την επίσκεψη. Στα συν είναι επίσης τα υλικά, τα περισσότερα από τα οποία επιλέγονται από μικρούς Τηνιακούς παραγωγούς και πρωταγωνιστούν σε συνταγές, όπως η αγκινάρα, τα όσπρια και τα τυριά. Δοκιμάστε: αγκιναροσαλάτα με πορτοκάλι, σιτάρι και κρεμμύδι ή την ψητή σουπιά με ταραμοσαλάτα.

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.

 Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Εξού και η επιλογή του τίτλου της έκθεσης « Εύρεσις και Επανευρέσεις»  με επιμελητή τον κ. Ν. Π.Παΐσιο.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Τήνος – Βράβευση για Μαραθιά και Θαλασσάκι

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2022 από το Αθηνόραμα, στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Μια βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, μεταφέροντας παράλληλα το ιδιαίτερα επίκαιρο μήνυμα της βιώσιμης αλιείας με το concept «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα».

Σε αυτή την σημαντική βράβευση – θεσμό δεν γινόταν να λείπει η Τήνος. Παρούσα η «Μούσα του Αιγαίου» με δύο εστιατόρια. Η Μαραθιά του Μαρίνου Σουράνη (14.5/20) και το Θαλασσάκι (14/20) του Άρη Τάτση και της Αντωνίας Ζάρπα όπου βραβεύτηκαν στη χθεσινή εκδήλωση.

Μαραθιά

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, σερβίρει σε κομψό deck πάνω στο κύμα, με θέα τον απέραντο ορίζοντα και τη Χώρα της Τήνου, αλλά και σε δροσερή αυλή. Η κουζίνα προτείνει πιάτα από την τηνιακή και την ευρύτερη κυκλαδίτικη παράδοση. Highlight του μενού αποτελούν τα ψάρια που ωριμάζει ο ιδιοκτήτης Μαρίνος Σουράνης με εξαιρετική επιμέλεια και γνώση, αλλά και το δικό του αβγοτάραχο από επιλεγμένα ψάρια. Σέρβις υψηλού επιπέδου.

Το Θαλασσάκι

Η κουζίνα της Αντωνίας Ζάρπα έχει ρίζες στην τηνιακή παράδοση, την οποία αναδεικνύει με σύγχρονο πνεύμα και τη σερβίρει σε μια προβλήτα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, στο μικρό χωριουδάκι που βρίσκεται στον όρμο των Υστερνίων. Γευστικό αποτέλεσμα που δικαιολογεί τη φήμη και συνολική πρόταση που κάνει ενδιαφέρουσα την επίσκεψη. Στα συν είναι επίσης τα υλικά, τα περισσότερα από τα οποία επιλέγονται από μικρούς Τηνιακούς παραγωγούς και πρωταγωνιστούν σε συνταγές, όπως η αγκινάρα, τα όσπρια και τα τυριά. Δοκιμάστε: αγκιναροσαλάτα με πορτοκάλι, σιτάρι και κρεμμύδι ή την ψητή σουπιά με ταραμοσαλάτα.

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.  Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου