Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Τήνος/Ξεκίνησαν οι εργασίες στη Πλατεία Βιδάλη

Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες οι εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Βιδάλη (Μανέλα). Η κεντρική ιδέα είναι η εισαγωγή των βασικών αστικών στοιχείων του δομημένου περιβάλλοντος στο εσωτερικό της πλατείας, ώστε να επιτευχθεί εναρμόνιση και ένταξη σε αυτό. Παράλληλα επιχειρείται τόσο η αισθητική αναβάθμιση, η λειτουργική οργάνωση του, το άνοιγμα στην πόλη, η εξωστρέφεια και η βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων της περιοχής.

Δημιουργείται μια κεντρική πορεία στον άξονα ανατολής δύσης. Τα άτακτα στοιχεία του υφιστάμενους αστικού σχεδιασμού, όπως είναι η «τυχαία» χάραξη των οικοδομικών τετραγώνων και των οδών, να δημιουργήσουν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικά σύνολο, περνώντας ως λειτουργία και μορφολογικά στοιχεία στην πλατεία. Γενικά, αυτό πραγματοποιείται με την εύρεση και κατασκευή στοιχείων σε περασιά και επέκταση των αστικών μετώπων, των πλευρών των οικοδομικών τετραγώνων μέσα στον χώρο της πλατείας.

Σε όλη την ανατολική πλευρά κατασκευάζεται, λίθινος τοίχος ως επέκταση του μετώπου του Ο.Τ. Γ46 επί της οδού 25ης Μαρτίου. Η περασιά αυτή τονίζεται περισσότερα με τη φύτευση νέων φυλλοβόλων δέντρων παράλληλα με τον τοίχο αυτό. Παράλληλα στο εσωτερικό τοποθετούνται λειτουργικά στοιχεία αστικού σχεδιασμού, μακρόστενα προκατασκευασμένα από σκυρόδεμα καθιστικά, σε περασιές και επεκτάσεις των υπόλοιπων οδών.

Δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσει ως ένα σημείο κοινωνικής συνεύρεσης, ως χώρος ψυχαγωγίας με την προσθήκη χώρων δραστηριοτήτων π.χ. υπαίθριο σκάκι, και κερκίδες.

Η κλειστή υφιστάμενη δομή με τα σκληρά όρια καταργείται. Από τον παλιό λίθινο τοίχο παραμένει μόνο το νότιο όριο, που σε συνδυασμό με το νέο λίθινο τοίχο προς την ανατολή, όπως περιεγράφηκε παραπάνω, οριοθετούν τον μεγάλο ενιαίο χώρο φύτευσης. Η πλατεία ανοίγεται ολοκληρωτικά από τη δυτική πλευρά και το βασικό επίπεδο της γίνεται ίδιο με του δρόμου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -