Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

To Caravan του Μάρκου Χαϊδεμένου σήμερα στο Jazz on Tinos

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

2η ημέρα σήμερα για το Jazz on Tinos και το πρόγραμμα να έχει  το τρίο του Μάρκου Χαϊδεμένου αποτελούμενο από τον ίδιο και τους Κίμωνα Καρούτζο και Παναγιώτη Κωστόπουλο.

28/8 @ 21:30 – Markos Chaidemenos: Caravan
Live από την σελίδα του Tinos Jazz

Ο Μάρκος Χαϊδεμένος είναι μουσικός της τζαζ που ανακάλυψε την αγάπη του για το πιάνο σε ηλικία 16 ετών (2005) και το πάθος του για την τζαζ στα 22. Αν και απέκτησε το πρώτο του πτυχίο στην Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν εργάστηκε ποτέ στο χώρο. Αφού ο Χαϊδεμενος έμαθε το κλασικό πιάνο στο Ωδείο Αθηνάς, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τζαζ πιάνο σε 2,5 χρόνια στο Ωδείο Πράξης.

Η χθεσινή βραδιά του Jazz on Tinos

Στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Jazz Performance μετά την αποφοίτησή του από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας και την ίδια χρονιά (2016) ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ Remains (Live) στη ραδιοφωνική εκπομπή Jazz in the City. Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε το δεύτερο άλμπουμ του New Era. Μεγαλώνοντας ως μουσικός της τζαζ, οι εμπνεύσεις του ήταν κυρίως από την τζαζ παράδοση: ο Oscar Peterson έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς και οι Chick Corea και Mulgrew Miller.

Το Caravan, το τρίτο του άλμπουμ δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη και περίεργη περίοδο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 2020-2021. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Χαϊδέμενος πιστεύει ότι το τρίο ακούγεται φρέσκο και παθιασμένο. Οι τρεις μουσικοί συναντήθηκαν μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κλειδώματος και απλά έπαιξαν τη μουσική τους, αγκαλιάζοντας τη στιγμή της ηχογράφησης του στούντιο.

Μάρκος Χαϊδεμένος: Πιάνο / Συνθέσεις
Κίμων Καρούτζος: Μπάσο
Παναγιώτης Κωστόπουλος: Τύμπανα

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -