Το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου για το Χωροταξικό Σχεδιασμό

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και αναφερόμενος στο ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης έδωσε τον λόγο υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Ειρήνη Λαζούρα η οποία παρουσίασε αναλυτικά στο σώμα το χωροταξικό και κατέθεσε τις προτάσεις της υπηρεσίας.

Στην συνέχεια εδόθη ο λόγος στην κ. Αναστασία Ψάλτη Πρόεδρος του συλλόγου μηχανικών Τήνου, καθώς επίσης και την κ. Μαρία Βιδάλη προσωρινή Πρόεδρος του συλλόγου αρχιτεκτόνων μηχανικών Μυκόνου, Άνδρου και Τήνου οι οποίοι παρουσίασαν τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης τον λόγο πήρε η Έπαρχος Τήνου κ. Αναστασία Δεληγιάννη η οποία έδωσε συγχαρητήρια για την εμπεριστατωμένη εργασία που έγινε, η οποία κατέληξε σε ένα αποδεκτό πόνημα που θα πρέπει να εξοπλιστεί με μια ομόφωνη απόφαση ΔΣ.

Ακολούθησε μακρά διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δημοτικού συμβουλίου η οποία αποτυπώνεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης κατά την οποία διατυπώθηκαν προτάσεις από τους επικεφαλείς των συνδυασμών και στην συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση της κ. Ειρήνης Λαζούρα εκ μέρους της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, τις τοποθετήσεις και παρατηρήσεις των Δημοτικών Συμβούλων όπως εμφανίζονται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης, τις σχετικές διατάξεις και την σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου, αποφασίζει κατα πλειοψηφία.

  1. Να ζητηθεί τρίμηνη παράταση για περισσότερη διαβούλευση με τους φορείς επί του θέματος, που αφορά την κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  2. Την κατάθεση των παρακάτω προτάσεων όπως περιλαμβάνονται συνημμένα με κόκκινο χρώμα.

Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Μπακτής και Άννα Μαραβέλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter