back to top

Το ιταλικό εστιατόριο Nepul’è ανοίγει στην Τήνο

Τρία δυνατά νέα opening στην ελληνική γαστρονομική σκηνή θα συζητηθούν πολύ τους επόμενους μήνες και δίνουν ήδη το στίγμα γι’ αυτό το καλοκαίρι. Η ελληνική γαστρονομική σκηνή είναι πλέον ένας βασικός πυλώνας στη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε η εστίαση από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται σημαντικά πράγματα: Μεγάλοι σεφ, νέα εστιατόρια, δυνατές αφίξεις και συνεργασίες που γράφουν ιστορία και αναβαθμίζουν ποιοτικά τον χώρο.

Το καλό ιταλικό εστιατόριο Nepul’è της Βάρης ανοίγει το Μάιο και στην Τήνο

H δημιουργική ιταλική τρατορία της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Ιταλού συζύγου της Francesco Granata, που εδώ και τρία χρόνια παραδίδει με συνέπεια μαθήματα αυθεντικής ναπολιτάνικης κουζίνας στη Βάρη, ετοιμάζεται να σαλπάρει αυτό το καλοκαίρι στην Τήνο.

Ο σεφ Francesco Granata του ιταλικού εστιατορίου Nepul’è στη Βάρη / Φωτογραφία: Nepul’è/Facebook

Χωρίς αυτό να επηρεάσει τη λειτουργία του αθηναϊκού εστιατορίου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για όλη τη θερινή σεζόν καλοκαίρι, το ζευγάρι συμφώνησε με το ξενοδοχείο Aiolis Tinos Suites, ένα πολύ όμορφο πέτρινο συγκρότημα, στο χωριό Τριαντάρος, με μοντέρνα κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και cosy διακόσμηση με modern classic έπιπλα, έργα τέχνης και κομμάτια design. 

Ο χώρος, στο Aiolis Tinos Suites, που θα φιλοξενηθεί το Nepul’è της Τήνου / Φωτογραφία: aeolistinossuites.com

Σε έναν χώρο με πολύ δυνατή θέα, το Nepul’è της Τήνου, σε μια βεράντα που μοιάζει με παρατηρητήριο το οποίο απολαμβάνει την ομορφιά της Τήνου αλλά και του πελάγους από ψηλά, θα σερβίρει γνήσια ιταλική κουζίνα, δημιουργικά παντρεμένη με τοπικά στοιχεία, εμπλουτίζοντας την κουζίνα του Nepul’è, όπως τη γνωρίζουμε από τη Βάρη, με τηνιακά προϊόντα.

Η Τήνος, η οποία φημίζεται για τον πλούσιο μεσογειακό γαστρονομικό της χαρακτήρα, συνομιλεί ευθέως με την αυθεντική κουζίνα του ιταλικού Νότου που εκπροσωπεί το ζεύγος Ταμπακάκη-Granata.

Όπως είχε δηλώσει η Μάγκυ Ταμπακάκη σε συνέντευξή της στο iefimerida, η ελληνική και η ναπολιτάνικη κουζίνα έχουν αρκετά κοινά: «Σίγουρα τα ναπολιτάνικο ραγού είναι πολύ κοντά στο δικό μας κοκκινιστό, με τη διαφορά ότι εκείνοι το συνοδεύουν με χοντρό μακαρόνι κι εμείς με πατάτες τηγανιτές. Στη Νάπολη χρησιμοποιούν πολύ τα κοκκινιστά και από τα παραδοσιακά πιάτα τους είναι τα κοκκινιστά κεφτεδάκια. Όλα τους τα πιάτα είναι πολύ κοντά σε αυτό που λέμε εμείς “σπιτικό φαγητό”».

Δημιουργία της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Granata για το Nepul’è στη Βάρη / Φωτογραφία: Nepul’è/Facebook

Οι λάτρεις τόσο του νησιού όσο και του Nepul’è περιμένουμε το αποτέλεσμα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το νέο τηνιακό εστιατόριο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 26 Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί του Nepul’è. 

www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

Το ιταλικό εστιατόριο Nepul’è ανοίγει στην Τήνο

Τρία δυνατά νέα opening στην ελληνική γαστρονομική σκηνή θα συζητηθούν πολύ τους επόμενους μήνες και δίνουν ήδη το στίγμα γι’ αυτό το καλοκαίρι. Η ελληνική γαστρονομική σκηνή είναι πλέον ένας βασικός πυλώνας στη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε η εστίαση από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται σημαντικά πράγματα: Μεγάλοι σεφ, νέα εστιατόρια, δυνατές αφίξεις και συνεργασίες που γράφουν ιστορία και αναβαθμίζουν ποιοτικά τον χώρο.

Το καλό ιταλικό εστιατόριο Nepul’è της Βάρης ανοίγει το Μάιο και στην Τήνο

H δημιουργική ιταλική τρατορία της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Ιταλού συζύγου της Francesco Granata, που εδώ και τρία χρόνια παραδίδει με συνέπεια μαθήματα αυθεντικής ναπολιτάνικης κουζίνας στη Βάρη, ετοιμάζεται να σαλπάρει αυτό το καλοκαίρι στην Τήνο.

Ο σεφ Francesco Granata του ιταλικού εστιατορίου Nepul’è στη Βάρη / Φωτογραφία: Nepul’è/Facebook

Χωρίς αυτό να επηρεάσει τη λειτουργία του αθηναϊκού εστιατορίου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για όλη τη θερινή σεζόν καλοκαίρι, το ζευγάρι συμφώνησε με το ξενοδοχείο Aiolis Tinos Suites, ένα πολύ όμορφο πέτρινο συγκρότημα, στο χωριό Τριαντάρος, με μοντέρνα κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και cosy διακόσμηση με modern classic έπιπλα, έργα τέχνης και κομμάτια design. 

Ο χώρος, στο Aiolis Tinos Suites, που θα φιλοξενηθεί το Nepul’è της Τήνου / Φωτογραφία: aeolistinossuites.com

Σε έναν χώρο με πολύ δυνατή θέα, το Nepul’è της Τήνου, σε μια βεράντα που μοιάζει με παρατηρητήριο το οποίο απολαμβάνει την ομορφιά της Τήνου αλλά και του πελάγους από ψηλά, θα σερβίρει γνήσια ιταλική κουζίνα, δημιουργικά παντρεμένη με τοπικά στοιχεία, εμπλουτίζοντας την κουζίνα του Nepul’è, όπως τη γνωρίζουμε από τη Βάρη, με τηνιακά προϊόντα.

Η Τήνος, η οποία φημίζεται για τον πλούσιο μεσογειακό γαστρονομικό της χαρακτήρα, συνομιλεί ευθέως με την αυθεντική κουζίνα του ιταλικού Νότου που εκπροσωπεί το ζεύγος Ταμπακάκη-Granata.

Όπως είχε δηλώσει η Μάγκυ Ταμπακάκη σε συνέντευξή της στο iefimerida, η ελληνική και η ναπολιτάνικη κουζίνα έχουν αρκετά κοινά: «Σίγουρα τα ναπολιτάνικο ραγού είναι πολύ κοντά στο δικό μας κοκκινιστό, με τη διαφορά ότι εκείνοι το συνοδεύουν με χοντρό μακαρόνι κι εμείς με πατάτες τηγανιτές. Στη Νάπολη χρησιμοποιούν πολύ τα κοκκινιστά και από τα παραδοσιακά πιάτα τους είναι τα κοκκινιστά κεφτεδάκια. Όλα τους τα πιάτα είναι πολύ κοντά σε αυτό που λέμε εμείς “σπιτικό φαγητό”».

Δημιουργία της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Granata για το Nepul’è στη Βάρη / Φωτογραφία: Nepul’è/Facebook

Οι λάτρεις τόσο του νησιού όσο και του Nepul’è περιμένουμε το αποτέλεσμα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το νέο τηνιακό εστιατόριο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 26 Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί του Nepul’è. 

www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου