Το σπίτι του Τηνιακού στην Αθήνα

Μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά ήταν και μπαίνει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα «Το σπίτι του Τηνιακού στην Αθήνα».

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Το “Σπίτι του Τηνιακού στην Αθήνα” δεν είναι ένα σπίτι. Είναι όλα τα σπίτια που ανήκουν στο Δήμο Τήνου είτε από κληροδοτήματα, είτε απο δωρεές και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα με αυτό τον τίτλο, στηριγμένο σε μία ιδέα ενός ανθρώπου που αγαπά την Τήνο ως ιδιαίτερη πατρίδα του και την τελευταία χρονιά, βίωσε τη δυσκολία ενός αυθεντικού τηνιακού που χρήζει μακροχρόνιας παραμονής στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους, του τηνιακού που κλήθηκε αιφνιδίως να αφήσει το νησί του, τη γη του, να βρεθεί στην Αθήνα, μόνος, ξένος, αντιμέτωπος με την αγωνία της ασθένειας.

“Μας βάζουν στη σειρά, σαν το ψάρι που σπαρταράει στον πάγκο” είπε…και ενέπνευσε την ιδέα. Φέτος το καλοκαίρι έφυγε για το νησί μας, χωρίς πλέον να χρειάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα, αφήνοντας ένα κενό στην Αθήνα που με αυτό το πρόγραμμα θα καλυφθεί. Ένα θέμα που απασχολεί κάθε κυκλαδίτη και θα αποτελέσει το πρότυπο για να αποκτήσει (μελλοντικά) μια κυκλαδίτικη διάσταση.

“Το Σπίτι του τηνιακού στην Αθήνα” δεν είναι  ένα σπίτι. Είναι μια “οργανωμένη αγκαλιά”. 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στον θεσμό της χορηγίας και στην εθελοντική δράση για το συντονισμό των εργασιών και της εφαρμογής του. Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ακινήτων, ξεκινά άμεσα η αυτοψία για να ξεκινήσει η ανακατασκευή και διαμόρφωσή τους.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter