Τοποθετήθηκαν οι βυθιζόμενοι κάδοι στην Τήνο

Τοποθετήθηκαν σήμερα οι βυθιζόμενοι κάδοι στον εσωτερικά λιμένα Τήνου. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για συστήματα συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης 1.100λ. και τοποθετήθηκαν στο σημείο που ήταν παλιά η ανακύκλωση.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Με το σύστημα των βυθιζόμενων κάδων αποφεύγεται η όχληση από οσμές και εικόνες ξεχειλισμένων κάδων και δημιουργούνται διακριτικά σημεία συλλογής απορριμμάτων χωρίς οσμές, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την έναρξη της δοκιμαστικής τους λειτουργίας.

Δημαρχοσ τηνου:«ΕΡΓΟ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ»

Ένα σημαντικό έργο με σημαντικά οφέλη για την αισθητική αναβάθμιση του Λιμανιού, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Με την ολοκλήρωση του έργου εξαφανίζονται τα απορρίμματα που βρίσκονται έξω από τους κάδους, οπότε τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα, ενώ είναι ευκολότερη και η αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς έχουν συμπιεστεί με μεγάλο οικονομικό όφελος. Επίσης μειώνονται οι ρύποι εξαιτίας των κατά πολύ μικρότερων αριθμών δρομολογίων που απαιτούνται για τη συλλογή των απορριμμάτων.

Ως πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου όταν είχε αποφασιστεί η χρηματοδότηση του έργου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα τότε μέλη του ΔΣ όπως και να επισημάνω τη σημαντική συμβολή την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο σημερινό Πρόεδρο του Λιμενικού Γιώργο Σανταμούρη

Όλοι μαζί με συνέπεια και σοβαρότητα εργαζόμαστε καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το σύστημα των βυθιζόμενων κάδων θα συμβάλλει στη γενική αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στο σημείο εγκατάστασης. Επίσης, παράλληλα θα επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθόσον ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων χάρη στο σύστημα συμπίεσης, άρα το αποτέλεσμα θα είναι και η μικρότερη δυνατή κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

Τέλος, δεν απαιτείται καμία μετατροπή στα απορριμματοφόρα, με αποτέλεσμα τα οχήματα που εξυπηρετούν τους υπάρχοντες κοινούς τροχήλατους κάδους, να εξυπηρετούν ταυτόχρονα και το βυθιζόμενο κάδο συμπίεσης.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter