Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Travel.gr – Νέο αφιέρωμα στην Τήνο

Aνεβαίνει κι όλο ανεβαίνει, κάνοντας πρωταθλητισμό στον τουρισμό. Κάθε φορά που θα έρθεις θα βρεις δεκάδες πράγματα να ανακαλύψεις στο νησί αυτό που γέννησε τους καλλιτέχνες του μαρμάρου και στολίστηκε με περιστεριώνες, ξωκλήσια και χωριά ανεκτίμητης κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Τα μυστικά δεν μπορούν να κρατηθούν για πάντα. Έτσι και με την Τήνο: δημοσιογράφοι, εκδότες, αρχιτέκτονες, εργολάβοι και κάθε είδους «επώνυμοι» την πολιόρκησαν τα τελευταία χρόνια από ξηράς, αέρος και θαλάσσης. Έγραψαν γι’ αυτήν και μίλησαν πολύ: Όχι πια για το προσκύνημα της Παναγίας -αυτό τελικά ήταν που διέσωζε παλιότερα την ενδοχώρα από την ανάπτυξη «α λα ελληνικά». Έγραψαν για τις παραλίες και τα χωριά -τα 32 αυθεντικά στολίδια της Τήνου. Έγραψαν για το ατέλειωτο δίκτυο των μονοπατιών, τα κρασιά και τη γαστρονομία της. Δικαίως. Η Τήνος έχει αυτά και πολλά περισσότερα -τόσα που δεν αρκούν 2-3 ταξίδια για να τα ανακαλύψεις.

Ακόμα κι αν η Τήνος εκσυγχρονίζεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, ακόμη κι αν δεν μοιάζει πια και τόσο με το «χειροποίητο» και αυθεντικό νησί που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε 20 χρόνια πριν, προλαβαίνετε να βιώσετε τις εμπειρίες που χαρίζει απλόχερα. Να δείτε τα βράχια όπου ο άνεμος και η θάλασσα κάνουν γλυπτική αιώνες τώρα. Το Βωλάξ με τους εξωγήινους στρογγυλούς γρανίτες του, το Ξώμπουργο με το ερειπωμένο φράγκικο κάστρο το. Το ανεμοδαρμένο τοπίο της Λιβάδας και τον φάρο της. Την Καρδιανή, τα Υστέρνια, τον Πύργο και τον Πάνορμο. Τα Λουτρά με τη μονή-σχολή των Ουρσουλίνων και την Καθολική μονή των Ιησουιτών. Και όλα τα άλλα, μικρά και μεγάλα μαρμαροστρωμένα χωριά με τις σκιερές πλατείες, τις κρήνες και τα θαυμαστά σπίτια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -