Ταξιδιωτικό περιοδικό εκθειάζει την Τήνο

Σε εξέλιξη η καμπάνια του Δήμου στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στους έξι αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων συγκαταλέγει την Τήνο το δημοφιλές αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του πριν λίγες ημέρες.

Η αρθρογράφος διαπιστώνει τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται από την Τήνο, που μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ένα από τα τελευταία «αυθεντικά» κυκλαδίτικα νησιά, να παρουσιάσει  ένα μπουκέτο εναλλακτικών εμπειριών που συνδυάζει τις δραστηριότητες, τη επαφή με τη φύση και την τοπική γαστρονομία.

Παρότι η Τήνος είναι ένας θρησκευτικός τουριστικός προορισμός, το περιοδικό παρατηρεί ότι «τα τελευταία χρόνια η τοπική γαστρονομία γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες που επιλέγουν το νησί από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο για τις διακοπές τους, απολαμβάνοντας δραστηριότητες όπως κολύμπι και πεζοπορία, δοκιμάζοντας παράλληλα τα τοπικά προϊόντα που αποτελούν τη βάση της Τηνιακής κουζίνας».

Αυτή η στροφή δεν είναι τυχαία. Οφείλεται στις δράσεις της συλλογικότητας του Tinos Food Paths που μέσω της δημιουργίας βιωματικών εμπειριών που συνδυάζουν την γαστρονομία με την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, αλλά και του Δήμου, που μέσω των ενεργειών προώθησης,  έχουν καταστήσει την Τήνο ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό-πολιτιστικό προορισμό.

Τα τελευταία χρόνια η Τήνος, η «Μούσα του Αιγαίου», έχει αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών ανάδειξης του πολυδιάστατου τουριστικού της προϊόντος. Στοχεύοντας στην ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προσκαλεί τους επισκέπτες της να γνωρίσουν τα 52 παραδοσιακά χωριά, την τέχνη και την παράδοση, τις τοπικές γεύσεις.

Επιπλέον, η δημοτική αρχή, στηρίζει την επαφή και γνωριμία με τη φύση μέσω δραστηριοτήτων όπως το τρέξιμο, την πεζοπορία, την ποδηλασία, το surfing, την αναρρίχηση σε βράχους, προσφέροντας εργαλεία που βοηθούν τους φίλων των σπορ να απολαύσουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαμονή τους στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα της εφαρμογής για smartphones ειδικά για τους πεζοπόρους, με πληροφορίες που αφορούν τόσο στα 13 θεματικά μονοπάτια όσο και στα σημεία ενδιαφέροντος που αξίζει κάποιος να γνωρίσει και να θαυμάσει.

«Αφουγκραζόμαστε τις τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς και αναδεικνύουμε τον πλούτο των εμπειριών που διαθέτει το νησί μας» τονίζει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευγενία Αλοιμόνου και προσθέτει : «Μας χαροποιεί η αναγνώριση που έχουμε από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο σε ότι αφορά τη στρατηγική μας. Ειδικά σ’ αυτή τη φάση που οι τουρίστες αναζητούν την επαφή με τη φύση και τους ανεξερεύνητους προορισμούς, νομίζω ότι οι παραπάνω εμπειρίες και θεματικές αποτελούν  μία ευκαιρία για το νησί».

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter