Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου επί τη εορτή του Οράματος της Αγίας Πελαγίας, στην οποία, εκτός από το Καθολικόν που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, υπάρχουν και τα παρεκκλήσια της Παναγίας Τριάδος, της Αγίας Χριστίνης, του Τιμίου Προδρόμου και των Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του οικείου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή Πρεσβυτέρων και Διακόνων συνοδών των Αρχιερέων αλλά και προσκυνητών.

Την αγία Εικόνα συνόδευσαν το πρωί κατά την Δοξολογική έξοδό της από τον Πανίερο Ναό οι Αρχιερείς, οι Ιερείς και Διάκονοι, η Ηγουμένη και Μοναχές, οι Βουλευτές των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φιλ. Φόρτωμας και Αικ. Μονογυιού, η Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, τοπικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων και οι πιστοί με συγκινητικές εκδηλώσεις τιμής προς το ιερό Εικόνισμα, ενώ η Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος ευρισκομένη σε στάση έξωθεν των προπυλαίων του συγκροτήματος επαιάνιζε κατά το έθος.

Η αγία Εικόνα επιβιβάσθηκε σε αυτοκίνητο ταξί όπως κάθε χρόνο και σχηματίσθηκε αυτοκινητοπομπή προπορευομένων των περιπολικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το σκάφος του Λιμενικού ΠΛΣ 609 απέδωσε τιμές κατά την διέλευση από την παραλιακή οδό προς την Ιερά Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πάντοτε προστασία της Παναγίας προς την Ελλάδα και το Έθνος και πως η Παναγία εμψύχωσε τους αγωνιστές του ’21 επειδή, εξ’ αφορμής του γεγονότος ότι η αγία Εικόνα ευρέθη μεσουρανούσης της Επαναστάσεως, η οποία και ευηγγελίσθη στις συνειδήσεις των Ελλήνων την χαρά της Ελευθερίας.

Αναφέρθηκε επίσης, στην αδιατάρακτη επί 9 αιώνες λειτουργικής ζωής της Ιεράς Μονής και στην προσφορά της, τη λειτουργική, τη φιλανθρωπική, κυρίως δε την υποδοχή με αισθήματα αγάπης των προσκυνητών τις ψυχές των οποίων αναψύχει πάντοτε ο παραμυθητικός λόγος των Μοναζουσών.

Ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους, την Ηγουμένη και την Αδελφότητα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τους Εφημερίους του νησιού, τους διακονητές του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας που από χθες επιμελούνται τον προευπρεπισμό της Εορτής, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Διευθυντή για την αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών και ευχήθηκε στους προσκυνητές.

Κατά την Θεία Λειτουργία έψαλλε ο χορός των Μοναζουσών.

Το απόγευμα θα τελεσθεί ώρα 8 μ.μ. ο Εσπερινός και εν συνεχεία με αυτοκινητοπομπή η αγία Εικόνα θα επανέλθει στην πόλη και στον Πανίερο Ναό.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img