Συνεχίζεται η αναβάθμιση του Tinos Trails

Συνεχίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ενέργειες για την αναβάθμιση του Tinos Trails. Στο νησί μας βρίσκονται μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Μονοπάτια της Ελλάδας (όπου έχει αναλάβει το Tinos Trails) και τοποθετούν πινακίδες εισαγωγής στα μονοπάτια.  

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Όπως θα δείτε και στο φωτογραφικό υλικό οι πινακίδες εισαγωγής είναι ακριβώς δίπλα στους ενημερωτικούς δοκούς των μονοπατιών, σε οικισμούς και παραλίες του νησιού.

Τα μονοπάτια του νησιού είναι άλλη μια μεγάλη κληρονομιά που έχουμε από τους προγόνους μας και χρειάζονται την φροντίδα μας και την προσοχή μας.

Τι είναι το Tinos Trails

Το δίκτυο Tinos Trails είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Τήνου σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας αλλά και του τοπικού πληθυσμού και των τοπικών επιχειρήσεων.

Στόχος του δικτύου είναι η ενίσχυση της τουριστικής περιόδου πριν και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες με ποιοτικό τουρισμό, η ανάδειξη της πλούσιας φύσης και γεωλογίας της Τήνου καθώς και του υλικού και άυλου πολιτισμού μέσα από τα παλιά μονοπάτια.

12 θεματικές διαδρομές προσκαλούν τον επισκέπτη να ζήσει μια μοναδική εμπειρία. Οι διαδρομές διέρχονται από όλους τους πανέμορφους οικισμούς της Τήνου, είναι κυκλικές, συνδέονται μεταξύ τους και καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού.

Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν στο σχεδιασμό του δικτύου, στη σηματοδότησή του και στον καθαρισμό των διαδρομών, τομείς στους οποίους εξειδικεύεται η Κοιν. Σ. Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας.

Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η σήμανση και ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί για να έχουμε ένα αξιόπιστο και προσεγμένο δίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.tinostrails.gr

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter