Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Βεναρδάδος Τήνου – Οι ρίζες μας

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Υπαίθρια έκθεση Φωτογραφίας: « Οι ρίζες μας» στο Βεναρδάδο

Διάρκεια έκθεσης: 21 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2022

Σχεδιασμός και επιμέλεια έκθεσης: Κωνσταντίνα Συλίκου

Οργάνωση: Σύλλογος Βεναρδιανών Τήνου

Ο Σύλλογος του χωριού μας «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος» διοργανώνει: έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Οι Ρίζες μας”
από τις 21 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2022.

Μια εικαστική περιπλάνηση στο χωριό μας, αφιερωμένη στους προγόνους μας, τις ρίζες μας, την κληρονομιά μας! Παλιές και σπάνιες φωτογραφίες από αρχειακό υλικό των κατοίκων απλώνονται σε όλο το χωριό, εκεί όπου τραβήχτηκαν σε αυλές, στενά δρομάκια, σκαλoπάτια και χωράφια.

Περπατήστε μέχρι το πηγάδι και τις παραδοσιακές πλύστρες, σταθείτε στη μεγάλη πλατεία που έφτιαξε ο Σύλλογος μας μπροστά από την αίθουσα της Λέσχης, προχωρήστε στο προαύλιο της εκκλησιάς του Άγιου Ιωάννου Θεολόγου, δροσιστείτε στην καμάρα, σταθείτε και θαυμάστε τη μαρμάρινη κουκουβάγια στην παιδική χαρά και ανεβείτε μέχρι την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Η υπαίθρια αυτή έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από την Πέμπτη 21 Ιουλίου μετά τις 18.30 και κάθε μέρα, όλες τις ώρες μέχρι τέλος Αυγούστου 2022.

Προμηθευτείτε ενημερωτικό φυλλάδιο μπροστά από τη Λέσχη. 

ΒΕΝΑΡΔΑΔΟΣ, το χωριό μας!

Τήνος! Νησί της πέτρας, του ανέμου και των όμορφων χωριών. Ένα από αυτά τα χωριά ο Βεναρδάδος, στην έξω-μεριά του νησιού. Μικρό, γραφικό με κάτασπρα σπίτια, ασβεστωμένες αυλές και ωραίους ανθρώπους. Στη μέση του χωριού δεσπόζει η εκκλησιά του Άη Γιάννη του Θεολόγου, που γιορτάζει πανηγυρικά 8 Μαϊου και 26 Σεπτεμβρίου.

Η θέα του χωριού όμορφη με τον περιστεριώνα του 1843, τις ξερολιθιές που δημιουργούν σκάλες και χωράφια με αλώνια, ελιές, αμπέλια, κυδωνιές κ.α.. Ζεσταίνεται η καρδιά σου αν καθίσεις στη μεγάλη πλατεία που έφτιαξε ο Σύλλογος μας, μπροστά από την αίθουσα της Λέσχης ή σταθείς στην καμάρα πριν την εκκλησιά ή περπατήσεις μέχρι το πηγάδι και τις παραδοσιακές πλύστρες.

Εδώ έζησαν οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι γονείς μας. Εδώ ζούμε κι εμείς όταν ερχόμαστε και απολαμβάνουμε αυτόν τον μικρό παράδεισο. Ο Σύλλογος του χωριού μας «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος» για τη φετινή χρονιά διοργανώνει: Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Οι Ρίζες μας” από τις 21 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2022. Μια εικαστική περιπλάνηση στο χωριό μας, αφιερωμένη στους προγόνους μας, τις ρίζες μας, την κληρονομιά μας!

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -