Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Via Ferrata Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

H Via Ferrata της Τήνου αποτελεί το στολίδι των υπαίθριων δραστηριοτήτων της Τήνου. Αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή σηματοδοτημένη ορειβατική διαδρομή η οποία χρειάζεται μερικό αναρριχητικό εξοπλισμό για να την κάνεις. Βρίσκεται στο Εξώμβουργο και η οποία διασχίζει περιμετρικά το βουνό από σημεία που πραγματικά είναι απάτητα. Είναι μια κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου, η οποία ξεκινάει από το μοναστήρι της Ιεράς Καρδίας και καθόλη την διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν συνεχόμενες εναλλαγές τοπίου, ενώ η θέα πραγματικά συναρπάζει που σε κάνει να μην θέλεις να τελειώσει.

Η Via Ferrata δημιουργήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα πάνω από 400 άτομα την έχουν διασχίσει. Το νούμερο ίσως είναι και μεγαλύτερο αφού εκτός από τις εξορμήσεις που έχει διοργανώσει η εταιρεία “Tinos Outdoor Activities” υπάρχει πλήρη σηματοδότηση, όπως το Tinos Trail, για να την κάνει και ο καθένας μόνος του αρκεί να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Το ότι οι ελάχιστες Via Ferrata που υπάρχουν στην Ελλάδα βρίσκονται σε μεγάλα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδα την κάνει ιδιαίτερη όχι μόνο στις Κυκλάδες, αλλά και στο γενικότερο ελληνικό νησιωτικό πλαίσιο. Αυτό οφείλεται στο βουνό «θαύμα» που έχει αναδυθεί στην ενδοχώρα μας και λέγεται Εξώμβουργο και είναι το ιστορικότερο σημείο της Τήνου. Το Εξώμβουργο αποτελεί πόλο έλξης όλο τον χρόνο για υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, αναρρίχηση στο αναρριχητικό σπορ πεδίο με τις 100 περίπου διαδρομές και από πέρυσι με την προσθήκη της Via Ferrata.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -