Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Βιωματικό εργαστήρι για άτομα τρίτης ηλικίας στην Τήνο

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει βιωματικό εργαστήρι, για άτομα τρίτης ηλικίας, με τίτλο «Το μάρμαρο και οι 5 αισθήσεις», την Τρίτη 16 Μαΐου (ώρα 10:15), στο Γηροκομείο της Τήνου.

Με αφετηρία τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας και με την καθοδήγηση της επιμελήτριας εκπαίδευσης Βίκης Χρηστάκη, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια σειρά πολυαισθητηριακών και διαδραστικών δραστηριοτήτων, που συνδέουν τις ιστορίες του μαρμάρου με τις αισθήσεις και τις αναμνήσεις τους.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον εξωστρέφειας και έκφρασης, όπου όλες και όλοι θα κληθούν να συνειδητοποιήσουν πώς οι διαδρομές του μαρμάρου μπορούν να εναλλάσσονται με τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Ο ήχος του μαντρακά θα συνυπάρξει με τον ρυθμό του σώματός τους και οι υφές του μαρμάρου θα ανακατευθούν με τις μυρωδιές και τις γεύσεις του νησιού τους, κινητοποιώντας τις πέντε αισθήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -