Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Σε λειτουργία η νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Τήνο από την Watera Ελλάς

Σε λειτουργία η νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Τήνο από την Watera Ελλάς

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Σε λειτουργία έθεσε, επιτυχώς και εμπρόθεσμα, η Watera Ελλάς ABEE, τη νέα μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας παραγωγής 1.000 κυβικών μέτρων ημερησίως, με σκοπό την παραγωγή πόσιμου νερού στο Δήμο Τήνου.

Η Watera Ελλάς ανέλαβε τον σχεδιασμό, μελέτη, κατασκευή, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία της μονάδας κατόπιν διεθνούς δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος. Η νέα μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, θα εξασφαλίσει την κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού που διαθέτει μόνιμο πληθυσμό άνω των 8.000 κατοίκων ενώ κατά τους θερινούς μήνες, μαζί με τους επισκέπτες, ο πληθυσμός ξεπερνά τις 25.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι  η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης της Watera Ελλάς στην Τήνο εγκαταστάθηκε το 2001, και ήταν δυναμικότητας 500 κυβικών μέτρων, ημερησίως. Η μονάδα αυτή εκσυγχρονίστηκε και  αναβαθμίστηκε το 2013, φτάνοντας σε  δυναμικότητα τα 750 κυβικά μέτρα, ημερησίως. Η εταιρεία έχει ακόμη εγκαταστήσει στην Τήνο κατά τα έτη 2004, 2009 και 2014 τρεις ακόμα μονάδες με δυναμικότητα 500, 1.000 και 600 κυβικά μέτρα ημερησίως αντίστοιχα. Επίσης, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, η Watera Hellas παρέδωσε στο Νησί σύστημα ταχείας διύλισης για την φίλτρανση του νερού από το φράγμα στη θέση Βακέτα με δυναμικότητα 880 κυβικά μέτρα ημερησίως.

Η νέα μονάδα έρχεται να προστεθεί στον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μονάδων αφαλάτωσης που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η Watera Hellas η συνολική δυναμικότητα των οποίων ξεπερνά τις 200.000 κυβικά μέτρα ημερησίως και που βρίσκονται εγκατεστημένες σε δήμους, ξενοδοχειακές μονάδες και βιομηχανίες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
7.6 ° C
8.4 °
6.8 °
52 %
13.4kmh
75 %
Δε
7 °
Τρ
7 °
Τε
7 °
Πε
9 °
Πα
10 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -