Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Whywasteme: Έξυπνη ανακύκλωση και στην Τήνο!

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Σε ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων επεκτείνεται το δίκτυο ανακύκλωσης συσκευασιών Whywasteme, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί σε παραλίες της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας στην Αττική. 

Η Whywasteme είναι η πρώτη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα, που προσωποποιεί τις προσπάθειες προστασίας του ελληνικού παράκτιου περιβάλλοντος, δίνοντας κίνητρα για την χωριστή συλλογή πλαστικών και αλουμινένιων συσκευασιών σε ακτές και νησιά.

Οι χρήστες της Whywasteme μπορούν να σκανάρουν και να καταγράφουν τις συσκευασίες που απορρίπτουν στους κάδους του Δήμου Τήνου με το ειδικό σήμα, να υπολογίζουν πόσο διοξείδιο του άνθρακα γλιτώνει η ατμόσφαιρα με αυτόν τον τρόπο, αλλά και να επιβραβεύονται με δώρα και δωρεές για την προστασία των θαλασσών!

Στην Χώρα της Τήνου, υπάρχουν ήδη 14 σημεία ανακύκλωσης συσκευασιών, συνεργαζόμενα με τη Whywasteme, ενώ σύντομα θα προστεθούν πολλά περισσότερα, που θα καλύπτουν κάθε παράκτια και μη περιοχή του νησιού. 

Όπως ήδη κάνουν οι επισκέπτες στις παραλίες της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης, έτσι και στην Τήνο, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι τουρίστες μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν την εφαρμογή και να δημιουργούν το δικό τους προφίλ. Έπειτα, μπορούν να σκανάρουν τις άδειες συσκευασίες και να συγκεντρώνουν πόντους για κάθε άδειο μπουκάλι ΡΕΤ ή κουτί αλουμινίου που ανακυκλώνουν. Τα συνεργαζόμενα σημεία ανακύκλωσης της Whywasteme μπορούν να εντοπιστούν από τον ψηφιακό χάρτη που διαθέτει η εφαρμογή.

Κάθε πέντε πόντοι ισοδυναμούν με 1 ευρώ, το οποίο οι χρήστες της Whywasteme μπορούν δωρίσουν σε τρεις ΜΚΟ (iSea, All for Blue, Aegean Rebreath) που δραστηριοποιούνται ενεργά στον καθαρισμό του βυθού και των ακτών στην Ελλάδα.

Οι τρεις πρώτοι χρήστες σε επιδόσεις ανακύκλωσης, κερδίζουν δώρα από ελληνικές εταιρείες βιώσιμου σχεδιασμού με υλικά από το θαλάσσιο περιβάλλον στη λογική της επαναχρησιμοποίησης και της κυκλικής αξιοποίησης (ΡΗΕΕ, Blue Cycle, Salty Bag).

Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να δουν τις επιδόσεις φίλων τους, να τους ανταγωνιστούν και να προσκαλέσουν άλλους χρήστες σε ένα μοναδικό παιχνίδι ανακύκλωσης!

Η εφαρμογή Whywasteme, για κινητά τηλέφωνα σε iOS και Android, είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: Whywasteme app

*Η Whywasteme είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που, μέσω καινοτόμων εφαρμογών, έχει στόχο να ενθαρρύνει το κοινό και τις επιχειρήσεις να συλλέγουν χωριστά τις άδειες συσκευασίες μίας χρήσης. Η Whywasteme έχει ήδη ολοκληρώσει δύο επιτυχημένες δράσεις συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, το 2021 στην Κίμωλο και το 2022, σε παραλίες της Αττικής.

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img