Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ευχαριστήριο Φίλιππου Φόρτωμα για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στην Τήνο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την συνεισφορά του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, και μετά από μεθοδικές ενέργειες του Δημάρχου Τήνου Ιωάννη Σιώτου, αίρονται οριστικά τα τελευταία εμπόδια και ξεκινούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου δημιουργίας ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) στην Τήνο, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 7,5 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ. Με την απόφαση αυτή διασφαλίζεται η χρηματοδότηση με κοινοτικά κονδύλια και επιταχύνονται οι διαδικασίες για να αποκτήσει το νησί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Μονάδας Κομποστοποίησης Δήμου Τήνου.

«Η Τήνος αποκτά για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Πρόκειται για ένα καθοριστικό έργο υποδομής και περιβάλλοντος, το οποίο θωρακίζει την Τήνο για τις επόμενες δεκαετίες σε επίπεδο διαχείρισης στερεών αποβλήτων με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, αλλά και στην εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων ανακύκλωσης.

Ευχαριστώ προσωπικά, τόσο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έκανε πράξη τη δέσμευσή του για την επίσπευση της δημιουργίας ΧΥΤΥ στην Τήνο, όσο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για τη θετική του ανταπόκρισή του», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img