Υλοποίηση σημαντικού έργου ύδρευσης στην πόλη της Τήνου

Υλοποίηση σημαντικού έργου ύδρευσης στην πόλη της Τήνου

Ένα μεγάλο έργο μπαίνει σε “καλούπια” υλοποίησης καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τήνου αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση του πρακτικού ΙΙ της επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Έργα βελτίωσης δικτύου ύδρευσης πόλεως Τήνου με αντικατάσταση υφιστάμενων σωληνώσεων».

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

ΤΟ ΕΡΓΟ

Τα δίκτυα που θα αντικατασταθούν αφορούν τμήμα της πόλης, Ανατολικής της Λεωφόρους Μεγαλόχαρης μέχρι και την περιοχή Αγκάλης. Αναλυτικότερα:

  1. Κατασκευάζονται νέοι κεντρικοί αγωγοί οι οποίοι θα παροχετεύουν την περιοχή κατασκευής του έργου, με αγωγούς Φ140 πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, αλλά και φ125 πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς.
  2. Στην οδό Τριών Ιεραρχών καθώς υπάρχει διευθετημένο ρέμα, με την κατασκευή οχετού και την ύπαρξη σχαρών ομβρίων υδάτων, η μελέτη για λόγους λειτουργικούς και τεχνικούς προβλέπει την τοποθέτηση νέων αγωγών στην οροφή της πλάκας του οχετού. Για την εκτέλεση της εργασίας αυτής έχουν συμπεριληφθεί τα υλικά και η εργασία στερέωσης του.
  3. Το υπόλοιπο δίκτυο θα αντικατασταθεί με αγωγό Φ90 πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το έργο θα ξεκινήσει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ «ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝΟ»

«Ένα έργο πνοής για το νησί μας «βγήκε στον αέρα» ύψους 423.387,10 ευρώ και αφορά έργα βελτίωσης δικτύου ύδρευσης πόλεως Τήνου με αντικατάσταση υφιστάμενων σωληνώσεων με σκοπό τη διασφάλιση της ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας πόσιμου νερου.

Με σταθερά βήματα και με σχέδιο προχωράμε στην υλοποίηση των προεκλογικων μας δεσμεύσεων» είχε αναρτήσει σε σχετική του δημοσίευση ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος με αφορμή την διακήρυξη του έργου.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter