Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Υπερασπιστές των Μονοπατιών – Δράση «ΜονοπαΤήνος»

Η Τήνος φημίζεται για το οργανωμένο πεζοπορικό δίκτυο της που ξεπερνά τα 150 χλμ. και εκτείνεται σε όλο το νησί από την ενδοχώρα μέχρι τα παράλια και είναι προσβάσιμο σε μικρούς και μεγάλους. Τα παραδοσιακά μονοπάτια είναι κληρονομιά από τους προγόνους μας και συνδιάζονται άμεσα με την ιστορία, την παράδοση και τη λαογραφία του νησιού, που όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε.

Την Τρίτη 16 Μαΐου ύστερα από πρωτοβουλία και διοργάνωση του Δήμου Τήνου, οι μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια βιωματική πεζοπορία από το χωριό Λουτρά στην πλατεία της Κώμης, μια απόσταση περίπου 2 χλμ. Με την αφορμή ενός παιχνιδιού θησαυρού ανακάλυψαν τα μυστικά των μονοπατιών, γνώρισαν ενδιαφέροντα στοιχεία της διαδρομής και του τόπου ώστε να τα αγαπήσουν και να γίνουν “οι υπερασπιστές” που θα διασφαλίσουν τη συνέχεια και τη διάδοση τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχή της διαδρομής όλα τα παιδιά παρέλαβαν ένα σακίδιο με πρωινό, προσφορά του Δήμου Τήνου. Οι μαθητές ακολούθησαν μια διαδρομή μέσα από χωριά, περιστεριώνες και ξωκλήσια όπου χρειάστηκε να λύσουν γρίφους λειτουργώντας ομαδικά και να συλλέξουν στοιχεία που τους βοήθησαν να ανασυνθέσουν έναν παλαιό χάρτη της Τήνου. Στο τέλος της επιτυχημένης διαδρομής παρέλαβαν το σήμα του “υπερασπιστή” και απόλαυσαν το παγωτό τους στην όμορφη πλατεία της Κώμης.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους εθελοντές για την εξαιρετική αυτή δράση με εκπαιδευτικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και να εδραιωθεί ως θεσμός στο νησί μας!

2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -