Παρέμβαση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε» και Δημοτικής Συμβούλου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα κρίσιμα ζητήματα της Τήνου: Πολεοδομικό, Υγεία, Ηχορύπανση, Υδροδότηση, Κυκλοφοριακό και Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Σειρά επίκαιρων και κρίσιμων ερωτημάτων προς τη Δημοτική Αρχή κατέθεσε η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε», Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Ψάλτη, κατά την αρχική της τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου.
Η κ. Ψάλτη έθεσε στο επίκεντρο κομβικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα, τις υποδομές, την ποιότητα ζωής και το μέλλον του τόπου:
- Ηχορύπανση στην Πόλη της Τήνου: Κατήγγειλε ότι τα σοβαρά προβλήματα ηχορύπανσης στην πόλη συνεχίστηκαν όλο το καλοκαίρι με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής. Επεσήμανε ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά μικρά, γεγονός που αποδεικνύει την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να προστατευθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
- Ιδιωτική Πολεοδόμηση (τροποποίηση του Ν. 4280/2014) & Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ): Ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου απέναντι στον κίνδυνο αλλοίωσης μεγάλων εκτάσεων της Τήνου —θέμα που έφτασε μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων μετά από παρέμβαση της ανεξάρτητης βουλευτού κ. Πέτης Πέρκα— και επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη επιτάχυνσης του ΤΠΣ για τη θωράκιση του νησιού.
- Υγεία & Κέντρο Υγείας Τήνου: Ζήτησε να γνωστοποιήσει ο κ Δήμαρχος την όποια ενημέρωση έχει για την παραίτηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, τη σημερινή κατάσταση της δομής υγείας, αλλά και να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη διαχείριση της πρότασης δωρεάν προσφοράς από την εταιρεία που λειτούργησε την καντίνα στο Δήμο Τήνου.
- Ύδρευση σε Πάνορμο & Καρδιανή: Ζήτησε να επιβεβαιωθεί εάν τα έντονα προβλήματα υδροδότησης το καλοκαίρι τα οποία συνοδεύτηκαν με ιδιαίτερα αυξημένα κόστη μεταφοράς νερου προς την Εξωμεριά της Τήνου, προκλήθηκαν λόγω καθυστερήσεων στην ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης των αφαλατώσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.
- Εγκατάσταση Πυλώνων ΔΕΔΔΗΕ: Ζήτησε την επίσημη θέση του Δήμου σχετικά με πληροφορίες για πρόθεση εγκατάστασης πυλώνων που θα διασχίζουν το νησί για την ενίσχυση του δικτύου μεταφοράς ενέργειας.
- Κυκλοφοριακό & Περιφερειακός Δρόμος: Έθεσε το πρόβλημα της έντονης συμφόρησης στην περιοχή του «Tinos Beach», της ταλαιπωρίας επαγγελματιών και επισκεπτών και ζήτησε ενημέρωση για τον Περιφερειακό των Κιονίων. Ενημέρωση πο αφορά τόσο στην όδευση και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αλλά και γενικότερα στο συνολικό σχεδιασμό αποσυμφόρησης της περιοχής αλλά και του οδικού δικτύου του νησιού, δεδομένου ότι ο εν λόγω δρόμος δεν θα είναι έτοιμος το 2027.
- Αποκατάσταση Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου: Ρώτησε αν έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από την Αρχαιολογία για την αντικατάσταση των κουφωμάτων όπως αναφέρθηκε ότι θα γίνει μέσω δωρεάς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής μορφής του κτηρίου και των κουφωμάτων του, κάτι που κατά την άποψή της δεν έγινε απολύτως σεβαστό κατά την πρώτη εργασία επισκευής.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Ψάλτη:
«Στη σημερινή συνεδρίαση έθεσα μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα που απασχολούν την τηνιακή κοινωνία. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει σαφείς, υπεύθυνες και ειλικρινείς απαντήσεις. Η προστασία του περιβάλλοντος, η ηρεμία και η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, η θωράκιση της υγείας, η επάρκεια νερού, η προσβασιμότητα και ο σεβασμός στην αρχιτεκτονική μας κληρονομιά δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αναμένουμε τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου».















