Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Αρνάδος Τήνου | Κάθαρσις: Mία Εκστατική πορεία προς τη Δήλο

Δημήτρης Αληθεινός: 228η Κατάκρυψη – Ολοκλήρωση

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης Κάθαρσις: Mία Εκστατική πορεία προς τη Δήλο που διοργάνωσε η EuroMare στον Αρνάδο Τήνου θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2022 με το κλείσιμο της 228ης Κατάκρυψης του Δημήτρη Αληθεινού, σε μία συμμετοχική επιτέλεση με το κοινό.

Ένας από τους πλέον καταξιωμένους εν ενεργεία καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Αληθεινός πραγματοποίησε την 228η Κατάκρυψη στον Αρνάδο Τήνου ως μέρος του ομώνυμου, εν εξελίξει έργου που ξεκίνησε το 1981 και περιλαμβάνει ένα διεθνές δίκτυο 227 θέσεων. Η Κατάκρυψη διαμορφώθηκε ως γλυπτική επέμβαση με τη μορφή ορύγματος εντός του οποίου εισήχθησαν 300 φιάλες κόκκινου κρασιού, 2 ξύλινα κιβώτια, 41 πήλινοι δίσκοι με αποσπάσματα του Ύμνου εις τον Απόλλωνα, και μία υπερμεγέθης ημι-ανακλαστική επιφάνεια φυσικού λίθου. Έχοντας παραμείνει ανοικτή και προσβάσιμη στο κοινό για διάρκεια δύο μηνών, η Κατάκρυψη θα καλυφθεί με χώμα σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της δράσης.

Μετά την έκθεση του 2021 με τίτλο Η Συμβολική της αντίστασης: Μία Διαδρομή από τον Γύζη στους street artists, η EuroMare έχει αποφασίσει την επόμενη καλλιτεχνική της δράση στο νησί το καλοκαίρι του 2023.

Η έκθεση Κάθαρσις τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Τήνου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου και πραγματοποιείται με τη χορηγία των Ballis Tinos και Estia Services.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Aλέξης Κανιάρης, Υπεύθυνος Έργων

Τηλ. 210 92 21 254 / 6942 790 439

caniaris@euromare.eu

Δημήτρης Αληθεινός, 228η Κατάκρυψη στον Αρνάδο Τήνου, 2022

A close up of a coin

Description automatically generated with medium confidence

Δημήτρης Αληθεινός, πήλινος δίσκος με εντυπώσεις αποσπασμάτων του Ύμνου εις τον Απόλλωνα, μέρος της 228ης Κατάκρυψης

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -