Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Ας κρατήσουμε την Τήνο μας καθαρή!

Παρακαλούμε θερμά όλους τους δημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ρίχνουν ΜΟΝΟ τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί – πλαστικό – αλουμίνιο) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν στα πλησιέστερα σημεία για την εξυπηρέτησή τους.

Έχει διαπιστωθεί δυστυχώς ότι στους κάδους ανακύκλωσης ρίχνονται οικιακά σκουπίδια και πολλά μη ανακυκλώσιμα υλικά, δυσχεραίνοντας το έργο ανακύκλωσης του Δήμου μας. Στους κάδους ανακύκλωσης ανάλογα με το περιεχόμενο που αναγράφεται άνωθεν στον κάδο ρίχνουμε καθαρές:

Πλαστικές συσκευασίες από νερό, αναψυκτικά, λάδι, βούτυρο, γιαούρτι, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά, αποσμητικά, καλλυντικά, σακούλες κ.α.

Χάρτινες συσκευασίες από τρόφιμα, απορρυπαντικά, περιοδικά, εφημερίδες και μεγάλες κούτες συσκευασίας.

Αλουμινένιες και από λευκοσίδηρο (σιδηρούχες) συσκευασίες από μπίρες, αναψυκτικά, καφέ, γάλα, ζωοτροφές, τοματοπολτό, κονσέρβες, κ.α

Γυάλινες συσκευασίες από ποτά και τρόφιμα.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν πετάμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες στους κάδους δεμένες σε σακούλα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο και στη συνέχεια πετάμε και τη σακούλα αν ανακυκλώνεται.

Δεν πετάμε συσκευασίες με υπολείμματα από τροφές και υγρά.

Δεν πετάμε όλα τα υλικά στον κάδο – για υλικά όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές υπάρχουν άλλα σημεία συλλογής και ανακύκλωσης.

Δεν ανακυκλώνουμε ποτέ σπασμένα τζάμια και καθρέφτες.
Δεν πετάμε σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια.
Δεν πετάμε πλαστικές βιοδιασπώμενες και φωτοδιασπώμενες σακούλες καθώς και πλαστικά μαχαιροπίρουνα και καλαμάκια.

Με τη σωστή απόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών στους αντίστοιχους κάδους, διευκολύνουμε το έργο της διαλογής που κάνει η ΚΟΙΣΝΕΠ ΚΑΛΛΟΝΗ και επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη καθαρότητα των υλικών.

Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής και συμβάλλει στην ευημερία του τόπου μας. Είναι κάτι απλό και εύκολο και αν δεν το κάνουμε εμείς που ζούμε και αγαπάμε το νησί μας πώς θα είναι η Τήνος μας καθαρή;

Ευχόμαστε σε όλους καλή σαιζόν!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΣ

ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -