Πρόσφατα, οι περισσότερες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών ξεκίνησαν να ενσωματώνουν τα τοπία της Αρχαίας Ελλάδας ως φόντο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο καζίνο NetBet αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια λίστα που θα σας προσφέρει κλασικά, αλλά και νεότερες εκδόσεις βιντεοπαιχνιδιών που μπορούν να σας μεταφέρουν στην Αρχαία Ελλάδα σε λίγες στιγμές.

Δείτε έξι από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια για την Αρχαία Ελλάδα.

0 A.D.

Αναπτύχθηκε από την Wildfire Games· αυτό το παιχνίδι είναι αρκετά ακριβές όταν πρόκειται για ιστορικά γεγονότα σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό από το 500 π.Χ. έως το 1 π.Χ. Υπάρχει ακόμη και ένα ενημερωμένο σενάριο που εστιάζει στο 1 μ.Χ. έως το 500 μ.Χ. Είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα, βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο που θα σας οδηγήσει στις καλύτερες και χειρότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού πολιτισμού!

Okhlos

Αυτό το παιχνίδι αναπτύχθηκε από το στούντιο Coffee Powered Machine με έδρα την Αργεντινή και εκδόθηκε από την Devolver Digital. Βρίσκεται επίσης στην αρχαία Ελλάδα και, φυσικά, αυτό σημαίνει ότι ο νόμος είναι αυτός των μυθικών Ελλήνων θεών!

Το Okhlos είναι ένα παιχνίδι γεμάτο δράση όπου ο παίκτης είναι παρατηρητής που δεν βλέπει με τα μάτια του τους Έλληνες θεούς και ξεκινά μια αποστολή να τους καταστρέψει.

Zeus: Master of Olympus

Όταν πρόκειται για σειρά παιχνιδιών οικοδόμησης πόλεων, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα που διατίθεται για την Αρχαία Ελλάδα. Εσείς, ως παίκτης, είστε στην αρχαία γη κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ίντριγκας και περιπέτειας – όπου οι Έλληνες θεοί, η μυθολογία και οι θρύλοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνία.

Το παιχνίδι έχει πολλές επιλογές για παίκτες, όπως λειτουργία ιστορίας, λειτουργία αποστολών και ελεύθερη λειτουργία. Είναι το πέμπτο αυτόνομο παιχνίδι της σειράς City Building των Impressions Games.

Age of Mythology

Σε αυτό το παιχνίδι διατίθενται στοιχεία όχι μόνο από την ελληνική μυθολογία, αλλά και από τη σκανδιναβική και αιγυπτιακή μυθολογία. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, που αναπτύχθηκε από το Ensemble Studios, το οποίο αργότερα συνέχισε να αναπτύσσει τη δημοφιλή σειρά Age of Empire.

God of War

Το God of War είναι γεμάτο μάχη και αιματηρό παιχνίδι στρατηγικής και περιπέτειας που έχει επίσης ως φόντο την αρχαία Ελλάδα. Αναπτύχθηκε από το Santa Monica Studios, περιστρέφεται γύρω από τον Kratos, τον πρωταγωνιστή, ο οποίος συναντά όλους τους πιο γνωστούς Έλληνες θεούς της ελληνικής μυθολογίας. Τα γραφικά είναι αρκετά λεπτομερή και ο Kratos ολοκληρώνει τις «αναζητήσεις» του, οδηγώντας τους παίκτες σε αρχαία τοπία.

Odyssey – Assassin’s Creed

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Assassin’s Creed Odyssey, οι παίκτες ασχολούνται με μια σειρά πολιτικών και επιστημονικών θεμάτων όπως η δημοκρατία εναντίον της τυραννίας, ο μύθος της επιστήμης και η τάξη εναντίον του χάους. Το Assassin’s Creed Odyssey θα σας μεταφέρει στην αρχαία Ελλάδα σε κλίμα Πελοποννησιακού Πολέμου.

Το στούντιο που δημιούργησε το δημοφιλές παιχνίδι Odyssey, η Ubisoft Quebec,  έκανε ό,τι μπορούσε για να διασφαλίσει άθικτη την αυθεντικότητα και σπουδαιότητα της Αρχαίας Ελλάδας στο νέο παιχνίδι Odyssey. Έτσι, κατάφερε να απεικονίσει την αρχαία Αθήνα ως μια ζωντανή, πολύπλευρη και πολύχρωμη πόλη με αμέτρητα στενάκια για εξερεύνηση.

Img urls:

  • https://www.tops-esport.se/wp-content/uploads/2019/06/age-of-mythology.jpg
  • https://play0ad.com/wp-content/gallery/carousel/SpartanTown.jpg
  • https://img.youtube.com/vi/7XD3Cw6KGEc/maxresdefault.jpg
  • https://i.ytimg.com/vi/dlO2l0A4eWc/maxresdefault.jpg
  • https://www.tops-esport.se/wp-content/uploads/2019/06/age-of-mythology.jpg
  • https://media.wired.com/photos/5adf78d1c6901c5ee084059a/2:1/w_1828,h_914,c_limit/GameofWar.jpg
  • https://www.denofgeek.com/wp-content/uploads/2018/10/assassins-creed-odyssey-scaled.jpg