Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Δήμος Τήνου – Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση της Σχολής Καλών Τεχνών και της οικίας Χαλεπά

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για την ενθάρρυνση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων δρομολογείται η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Τήνου με το Υπουργείο Πολιτισμού για την αναβάθμιση της Σχολής Καλών Τεχνών και του μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά, προϋπολογισμού πλέον των δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των υφιστάμενων δομών της Σχολής Καλών Τεχνών στον Πύργο, στο ζωογόνο αυτό πολιτιστικό και ιστορικό περιβάλλον, το κέντρο της παραδοσιακής μαρμαρογλυπτικής και μαρμαροτεχνίας, ώστε να δοθεί μια νέα, σύγχρονη και διεθνή δυναμική στη Σχολή, η οποία θα συνεισφέρει καταλυτικά στην εκπαίδευση των νέων μαρμαρογλυπτών.

Επιπρόσθετα, η χαρακτηρισμένη ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, οικία του Γιαννούλη Χαλεπά, ένας πόλος ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας, πρόκειται να αποκατασταθεί πλήρως από τις οικοδομικές φθορές, προκειμένου να αναδειχθεί επαρκώς η αυθεντικότητα και η ιστορικότητα της οικίας ως επισκέψιμου μνημείου, μέσα από την προβολή των εκθεμάτων και του κινητού εξοπλισμού της.

Η αναβάθμιση του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών και η ανάδειξη του επισκέψιμου μουσειακού χώρου της οικίας Χαλεπά αναμένεται να ωφελήσει άμεσα στην καλλιτεχνική εκπαίδευση των εικαστικών τεχνών και στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τηνιακής μαρμαροτεχνίας, η οποία αποτελεί εγεγραμμένο στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, τόνισε ότι:

«Το νησί μας έχει μια διακριτική πολιτιστική ταυτότητα την οποία η Δημοτική μας Αρχή αναδεικνύει και προβάλλει συστηματικά. Στο πλαίσιο αυτό η δρομολόγηση της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Τήνο.

Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη δίχρονη στενή συνεργασία μας στο ζήτημα αυτό, καθώς και τη Γ.Γ του Υπουργείου κυρία Ελένη Δουνδουλάκη που τρέχαμε όλο αυτό το διάστημα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών κύριο Λεωνίδα Χαλεπά για τη στενή συνεργασία του και για το κοινό μας όραμα να δοθεί στη Σχολή μια σύγχρονη και διεθνή δυναμική.»

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -