Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου – Λειτουργία καταστημάτων από 14 Μαΐου

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου σας ενημερώνουμε ότι από τις 14 Μαΐου έως και τις 24 Μαΐου ισχύουν τα εξής:

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

1.  Για τα καταστήματα λιανεμπορίου

Α) τα καταστήματα λειτουργούν με το εθνικό ωράριο που ορίζει το κράτος λόγω της πανδημίας του covid-19. Κανένα θερινό ωράριο δεν ισχύει ακόμα.

Β) Το ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα λιανεμπορίου συνεχίζει να είναι το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 07:00 έως και 21:00 Δευτέρα έως Σάββατο και Κυριακές κλειστά.

Γ) Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021

Δ) καταργείται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με click inside και click away και στα δύο επιδημιολογικά επίπεδα    

Ε) συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια self test και η ανάρτηση στο ΕΡΓΑΝΗ του αποτελέσματος για τους εργαζόμενους.  Για τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο κατάστημα με φυσική παρουσία υπάρχει η υποχρέωση πραγματοποίησης self test χωρίς όμως ανάρτηση στο ΕΡΓΑΝΗ.  Τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιχειρηματίες, η πραγματοποίηση self test γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

ΣΤ) εντός των καταστημάτων ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσει έως   500 τ.μ. και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 100 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.. Στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε κάθε περίπτωση σε έναν πελάτη ανά 10 τ.μ.

2. Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών / ατμιστικών προϊόντων

Α) Ωράριο από τις 7:00 έως τις 22:30 από Δευτέρα έως Σάββατο και Κυριακές κλειστά. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ισχύει μόνο για τα καταστήματα που εκ του νόμου επιτρέπεται η λειτουργία τους.

** Οι υπηρεσίες delivery σε κάθε περίπτωση μπορούν να λειτουργούν έως και τις 01:00 π.μ.

Β) Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021

Γ) Χωρητικότητα ενός ατόμου ανά 25 τ.μ.  Ο αριθμός που προκύπτει αναρτάται σε εμφανές σημείο της πρόσοψης και αφορά μόνο στους πελάτες και όχι στον επιχειρηματία και στο προσωπικό.

Δ) Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και 2 μέτρα μεταξύ των πελατών στα ταμεία.

3. Για τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής

Α) Το ωράριο λειτουργίας συνεχίζει να είναι το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 07:00 έως και 21:00 Δευτέρα έως Σάββατο και Κυριακές κλειστά.

Β) Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021

Γ) Χωρητικότητα ενός ατόμου ανά 25 τ.μ.  Απόσταση 2 μέτρων από κάθε θέση εργασίας

Δ) Και για τα καταστήματα αυτά ισχύει η υποχρεωτική εβδομαδιαία διενέργεια self test για εργαζομένους και επιχειρηματίες

**Σας επισυνάπτεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-5-2021 (ΦΕΚ 1944Β΄, παράγραφοι 21 – 25).

Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο Σάββατο 15 Μαΐου 2021 λήγει η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ                                                  ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter