Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Έκθεση φωτογραφίας στην Τήνο – Στο επίκεντρο οι γρανιτένιοι όγκοι του νησιού

Ο Στράτης Ελισσαίος εκθέτει το φωτογραφικό του Lithi-ον, στο φεστιβάλ της Τήνου. Ο φωτογραφικός του φακός αναζητά μία ιδιαίτερη επικοινωνία με τους γρανιτένιους όγκους που βρίσκονται στο νησί της Τήνου. Μία σιωπηλή συνομιλία εγκαθίσταται και με έναν αμφίδρομο τρόπο, οι γρανίτες απαντούν σε αυτή την πρόσκληση δωρίζοντας την αποκάλυψη μορφών που κρατούν καλά κρυμμένες και ενσωματωμένες στους όγκους τους.

Απελευθερώνουν τις μορφές αυτές από το περίβλημά τους και τις στέλνουν απομονωμένες από οποιαδήποτε περιττή πληροφορία στον θεατή.

Στην αναζήτηση αυτή βρίσκει προσωρινό καταφύγιο μέσα στα «κελιά» που υπάρχουν διάσπαρτα στην ύπαιθρο του νησιού. Αποκαλύπτει κρυμμένες εικόνες τους, αποτυπώνοντας την συσσωρευμένη ενέργεια και τις ποιότητες που ενυπάρχουν στα πέτρινα κελιά, όχι με μία μεταφυσική θεώρηση, αλλά προσπαθώντας να βρει φυσικούς διαύλους επικοινωνίας με το παρελθόν. Επιχειρεί να διερευνήσει και να αποκαλύψει τα μυστικά τους. Να επικοινωνήσει με
την ζωή που έχει βιωθεί, να συναντηθεί με τις εικόνες που έχουν ειδωθεί, στους ιερούς αυτούς χώρους.

Με το Lithi-ον του ο φακός του Στράτη Ελισσαίου συνομιλεί με την μητέρα Φύση.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -