Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου: Ασυνειδησία & COVID – 19

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου: Ασυνειδησία & COVID – 19

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Τα τελευταία γεγονότα που αφορούν σε δύο επιχειρήσεις του νησιού μας και στη μη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον Covid – 19  μας βάζει σε πολλές σκέψεις.

            Είμαστε ένα νησί που μέχρι τώρα καταφέραμε να έχουμε μηδαμινά κρούσματα και να ζούμε σε μία ισορροπημένη κατάσταση, ξεπερνώντας τον σκόπελο του καλοκαιριού με τον πολύ κόσμο που επισκέφθηκε το νησί μας.

            Η μέχρι τώρα κατάσταση οφείλεται κυρίως στην υπευθυνότητα που έδειξαν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες της Τήνου.

            Οι ειδικοί ενημερώνουν συνεχώς ότι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Τουλάχιστον μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο.

            Πόσο ασυνείδητοι και πόσο ανεύθυνοι μπορούν να είναι κάποιοι, βάζοντας σε κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί τόσο σε θέματα υγείας όσο και σε θέματα επιβίωσης ;

            Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα δύο τωρινά περιστατικά, αλλά και στις εικόνες που όλοι αντικρίσαμε το καλοκαίρι με το συνωστισμό σε ορισμένα σημεία του νησιού.

Και οι καταστάσεις τότε ήταν ακόμα ελεγχόμενες. Τώρα που η κατάσταση έχει γίνει τραγική, σχεδόν μη ελεγχόμενη με τα 1.500 σχεδόν κρούσματα, τους 110 διασωληνομένους και τους καθημερινά αυξανόμενους στο σύνολο νεκρούς, συνεχίζουν να έχουν τέτοια ανεύθυνη και μη επαγγελματική συμπεριφορά ;

Φυσικά οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο τους επαγγελματίες αλλά και τους πελάτες τους, οι οποίοι δείχνουν την ίδια ανάρμοστη και ανεύθυνη συμπεριφορά, συνωστισμένοι για να διασκεδάσουν και μετά ερχόμενοι σε επαφή με το οικογενειακό τους, το επαγγελματικό τους και το κοινωνικό τους περιβάλλον να βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και οικονομία.

Τα lockdown ίσως να φαίνονται μακριά μας και ότι δεν μας αγγίζουν. Όμως δεν φαντάζεστε πόσο γρήγορα μπορεί να μας φτάσουν. Το αποδεικνύουν οι καθημερινά αυξημένοι αριθμοί.

Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου καταδικάζει :

  1. την οποιαδήποτε συμπεριφορά βάζει σε κίνδυνο την υγεία όλων μας
  2. την οποιαδήποτε συμπεριφορά ασυνείδητων επαγγελματιών βάζει σε κίνδυνο τα επαγγέλματα όλων μας και τη βιωσιμότητα τους
  3. την οποιαδήποτε συμπεριφορά κάνει θέμα το νησί μας στα κανάλια και στα social media αμαυρώνοντας την καλή εικόνα του
  4. την οποιαδήποτε συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε τοπικό lockdown, άρα και στην οικονομική καταστροφή των ήδη φοβερά επιβαρυμένων επιχειρήσεων στο όνομα των ατομικών επαγγελματικών συμφερόντων

           Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει αποφασίσει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες εκ του νόμου ενέργειες για τη διαφύλαξη όλων των παραπάνω.

Τέλος ζητάμε από το Δήμο Τήνου, την Περιφερειακή Ενότητα Τήνου και ειδικά από το Α.Τ. Τήνου, το Λιμεναρχείο Τήνου και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντατικοποιήσουν   τους ελέγχους και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ                                                         ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
scattered clouds
11.6 ° C
11.8 °
11.1 °
79 %
4.3kmh
34 %
Πα
14 °
Σα
13 °
Κυ
12 °
Δε
12 °
Τρ
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img