back to top
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Διακρίσεις για δύο εστιατόρια της Τήνου

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020 από το Αθηνόραμα έγινε την Δευτέρα 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου το χειροκρότημα, το χιούμορ και η υψηλή ποιότητα της εθνικής μας γαστρονομίας εκμηδένισαν νοερά τις υποχρεωτικές αποστάσεις και έδωσαν το σύνθημα για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Οι βραβεύσεις για τα εστιατόρια της Τήνου

Εστιατόριο Μαραθιά 14,5/20

Στο εστιατόριο του Μαρίνου Σουράνη που έγινε πλέον προορισμός στην Τήνο, η εκλεκτή και τοπική πρώτη ύλη έχει τον πρώτο λόγο είτε μιλάμε για τα διάσημα πλέον homemade ωριμασμένα αλίπαστα και το αβγοτάραχο της Μαραθιάς είτε για την ολοζώντανη κουζίνα του Στέφανου Μαραγκού, που παντρεύει με δεξιοτεχνία κηπευτικά και χόρτα του νησιού με τη φρεσκάδα της θάλασσας, αγγίζοντας την ουσία της ελληνικής γεύσης. Πλάι σ’ αυτά, τα ωριμασμένα τυριά της τηνιακής παράδοσης συμπληρώνουν ένα τραπέζι μοναδικό στο είδος του, που εξελίσσεται εντυπωσιακά χρόνο με το χρόνο.

Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα

Κυκλάδες – Τήνος – Χώρα, Άγ. Φωκάς
22830/23249
www.marathiatinos.gr/
Ιδιοκτήτης: Μαρίνος Σουράνης
Σεφ: Στέφανος Μαραγκός


Εστιατόριο “Το Θαλασσάκι” 14/20

Στο λιλιπούτειο λιμανάκι του Όρμου Υστερνίων, το «Θαλασσάκι» φέρνει στο πιάτο σου τη γεύση της Τήνου. Σε μια προβλήτα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, η Αντωνία Ζάρπα αναδεικνύει τα τοπικά υλικά και τις γευστικές της μνήμες με προσωπική μαγειρική άποψη και ψυχή. Η πλούσια κουζίνα θαλασσινών συνοδεύεται από σπεσιαλιτέ με τα τηνιακά κηπευτικά σε πρώτο πλάνο, ενώ στο τραπέζι τα πιάτα φτάνουν «κεντημένα» σαν ζωγραφιές από χέρι καλλιτέχνη.

Ελληνική κλασική κουζίνα

 Κυκλάδες – Τήνος – Όρμος Υστερνίων
 22830/31366
Ιδιοκτήτης: Αντωνία Ζάρπα , Άρης Τάτσης
Σεφ: Αντωνία Ζάρπα

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.

 Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Εξού και η επιλογή του τίτλου της έκθεσης « Εύρεσις και Επανευρέσεις»  με επιμελητή τον κ. Ν. Π.Παΐσιο.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Διακρίσεις για δύο εστιατόρια της Τήνου

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020 από το Αθηνόραμα έγινε την Δευτέρα 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου το χειροκρότημα, το χιούμορ και η υψηλή ποιότητα της εθνικής μας γαστρονομίας εκμηδένισαν νοερά τις υποχρεωτικές αποστάσεις και έδωσαν το σύνθημα για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Οι βραβεύσεις για τα εστιατόρια της Τήνου

Εστιατόριο Μαραθιά 14,5/20

Στο εστιατόριο του Μαρίνου Σουράνη που έγινε πλέον προορισμός στην Τήνο, η εκλεκτή και τοπική πρώτη ύλη έχει τον πρώτο λόγο είτε μιλάμε για τα διάσημα πλέον homemade ωριμασμένα αλίπαστα και το αβγοτάραχο της Μαραθιάς είτε για την ολοζώντανη κουζίνα του Στέφανου Μαραγκού, που παντρεύει με δεξιοτεχνία κηπευτικά και χόρτα του νησιού με τη φρεσκάδα της θάλασσας, αγγίζοντας την ουσία της ελληνικής γεύσης. Πλάι σ’ αυτά, τα ωριμασμένα τυριά της τηνιακής παράδοσης συμπληρώνουν ένα τραπέζι μοναδικό στο είδος του, που εξελίσσεται εντυπωσιακά χρόνο με το χρόνο.

Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα

Κυκλάδες – Τήνος – Χώρα, Άγ. Φωκάς
22830/23249
www.marathiatinos.gr/
Ιδιοκτήτης: Μαρίνος Σουράνης
Σεφ: Στέφανος Μαραγκός


Εστιατόριο “Το Θαλασσάκι” 14/20

Στο λιλιπούτειο λιμανάκι του Όρμου Υστερνίων, το «Θαλασσάκι» φέρνει στο πιάτο σου τη γεύση της Τήνου. Σε μια προβλήτα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, η Αντωνία Ζάρπα αναδεικνύει τα τοπικά υλικά και τις γευστικές της μνήμες με προσωπική μαγειρική άποψη και ψυχή. Η πλούσια κουζίνα θαλασσινών συνοδεύεται από σπεσιαλιτέ με τα τηνιακά κηπευτικά σε πρώτο πλάνο, ενώ στο τραπέζι τα πιάτα φτάνουν «κεντημένα» σαν ζωγραφιές από χέρι καλλιτέχνη.

Ελληνική κλασική κουζίνα

 Κυκλάδες – Τήνος – Όρμος Υστερνίων
 22830/31366
Ιδιοκτήτης: Αντωνία Ζάρπα , Άρης Τάτσης
Σεφ: Αντωνία Ζάρπα

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.  Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου