Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Φίλιππος Φόρτωμας: “Καμία διάκριση για τα ΑμεΑ – Ίσες ευκαιρίες και αξιοπρέπεια”

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Δήλωση του Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα:

Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τη διαμάχη γύρω από το λιμενικό ταμείο Τήνου Άνδρου αλλά δε θα σταθώ σε όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί μέχρι πριν λίγο καιρό. Όμως, θεωρώ υποχρέωση όλων ημών των πολιτευομένων στα των Κυκλάδων και όχι μόνο – θεωρώ τον εαυτό μου πρώτα από όλα ενεργό πολίτη- να βάζουμε τα όρια ή να ποδηγετούμε την σκέψη και τα πολιτικά πράγματα με την στάση μας και το λόγο μας.

Ειλικρινά όμως εκπλήσσομαι από την στάση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργου Σανταμούρη χρησιμοποιώντας υποτιμητικά τον όρο ΑμεΑ, γιατί τον γνωρίζω και ξέρω τις ανθρωπιστικές, κοινωνικές και δημοκρατικές του ευαισθησίες. Πέρα από το ότι διαφωνώ προσωπικά με την προσβολή κάθε θεσμού- η προσβολή του προσώπου είναι και θέμα των δικαστηρίων πολλές φορές- διαφωνώ με την στάση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Αντιλαμβάνομαι επίσης την ευαίσθητη του γράφοντα το άρθρο κ. Διαμαντή Μπασαντή, καθώς γνωρίζω τον 27ετη οικογενειακό και προσωπικό αγώνα που δίνει αυτός και η οικογένεια του καθώς η κόρη του έχει μυϊκή δυστροφία. Αυτό με κάνει να «αγκαλιάζω» με τη στάση μου τον αγώνα και των οικογενειών αλλά και όλων αυτών των παιδιών.

Όμως η κοινωνική ευαισθησία σε τέτοια θέματα πρέπει να ναι αμείλικτη και εμείς οι πολιτικοί να μην «σφυράμε» αδιάφορα.

Ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στη ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας πρέπει να επιδιώκεται από όλους μας. Το θέμα είναι ο κόσμος να αποκτήσει οικειότητα με τη διαφορετικότητα. Να μην την αποφεύγει. Να μην την αγνοεί. Να την βλέπει. Να μην την λοιδορεί αλλά αντιθέτως να ψάχνει τρόπους να επικοινωνήσει μαζί της.

Η ενσωμάτωση των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνική και οικονομική ζωή είναι αυτονόητο δικαίωμά τους και η εργασία είναι βασική προϋπόθεση για να το πετύχουν. Οι κάθε είδους απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν τους προσβάλλουν στο ελάχιστο, προσβάλλουν όμως τα μέγιστα όποιον σκέφτεται με αυτό τον υποτιμητικό τρόπο.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά τους με ουσιαστικές και αποτελεσματικές πολιτικές. Και βέβαια να πολεμήσουμε στη ρίζα οποιαδήποτε διάκριση, οποιοδήποτε στερεότυπο μπορεί να υπάρχει ακόμη σήμερα απέναντι στα ΑμεΑ. Γιατί εκτός από ίσες ευκαιρίες, τα ΑμεΑ αξίζουν κάτι το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, και αυτό είναι η αξιοπρέπεια.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -