Φιλοξενία Γερμανού Δημοσιογράφου στην Τήνο

Την Τήνο επισκέφθηκε ο έγκριτος δημοσιογράφος της εφημερίδας Tagesspiegel του Βερολίνου, Ulf Lippitz, για να γνωρίσει την ανεξερεύνητη, αυθεντική και ιδιαίτερη ομορφιά του νησιού. Το ταξίδι υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Τήνου και του ΕΟΤ Γερμανίας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Τον δημοσιογράφο καλωσόρισε η αντιδήμαρχος τουρισμού κυρία Ευγενία Αλοιμόνου που μεταξύ άλλων του πρότεινε να κατεβάσει το κινητό του τη νέα εφαρμογή του ψηφιακού ξεναγού που αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που προσφέρει ανεξαρτησία στην εξερεύνηση και αποφυγή από τον συγχρωτισμό. 

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής του, τον κύριο Lippitz συνόδευσε η Μαρία Τζάννου (THESTORY TAILORS) σύμβουλος τουριστικής επικοινωνίας του Δήμου. Μέσα από ένα πρόγραμμα πλούσιο σε εμπειρίες, ο δημοσιογράφος γνώρισε ταγραφικά χωριά και θαύμασε τα έργα μαρμαροτεχνίαςπου κοσμούν τις πλατείες, τα σοκάκια και τα υπέρθυρα των σπιτιών, ξεναγήθηκε στον Πύργο, το κέντρο της μαρμαροτεχνίας, μίλησε με τους μαρμαρογλύπτες, εντυπωσιάστηκε από τους περιστερώνες και γεύτηκε τα τοπικά προϊόντα ενώ είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε εμπειρία οινογευσίας στο ιδιαίτερο τοπίο του Βωλάξ.  

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου και των επαγγελματιών του νησιού. Η κυρία Αλοιμόνου, τόνισε ότι «είναι σημαντικό, αυτή την περίοδο που γίνεται προσπάθεια ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανάδειξη της Τήνου, ανοίγοντας την βεντάλια ενός μοναδικού μπουκέτου διακοπών που συνδυάζει τη χαλάρωση, με ιδιαίτερες εμπειρίες και διασκέδαση. Η γερμανική αγορά είναι σημαντική και η φιλοξενία του κ. Lippitz πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την εικόνα του νησιού μας, καθιστώντας το ελκυστικό προορισμό. Επιπλέον, θέλοντας να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους θα υλοποιήσουμε ένα πλάνο προβολής τους μέσα από τους τουριστικούς λογαριασμούς του Δήμου στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο πλάνο θα ισχύσει για όλες τις δημοσιογραφικές επισκέψειςκατά τη διάρκεια του έτους».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ΕΟΤ Γερμανίας, τον κ. Κωνσταντίνο Ζήκο, Αναπλ. Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤκαθώς και τις παρακάτω εταιρείες: Mr & Ms WhiteTinos Boutique Resort, Golden Beach Hotel & Apartments, Ξενοδοχείο Αίγλη 1876, Σαν τ’Αλάτι, Μαραθιά, Μικρό Καράβι, Ορίζοντας, Athmar Tinos, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας ΠΙΟΠ, Vidalis Rent a Car, Trippy.gr, Volacus Wines, Tinos Tours και τον ΌμιλοMTC.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter