Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Η Λυρική Σκηνή έρχεται στην Τήνο

Η Λυρική ταξιδεύει στην Τήνο με μία σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων το Σάββατο 1 Απριλίου.

Ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διοργανώνει μία σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων μουσικού θεάτρου και λυρικού τραγουδιού, το Σάββατο 1 Απριλίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Από τις 16.00 έως το τέλος της ημέρας, οι δημότες όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μουσικό οδοιπορικό από την εποχή του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα και την προφορική παράδοση της Μεσογείου σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής οπερέτας και του ελαφρού τραγουδιού και από εκεί σε διάσημες άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες.

To «Rosa Das Rosas», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, ολοκληρώνει τη συναρπαστική περιπλάνηση των συμμετεχόντων στη μεσαιωνική και την παραδοσιακή μουσική, και παρουσιάζει με τη συμμετοχή των μαθητών των Δ’ και Ε’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων την ομότιτλη παράσταση μουσικού θεάτρου, στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου.

Το «Τικιτάκ τικιτάκ», το εργαστήριο ομαδικού τραγουδιού και δημιουργίας ιστοριών για ενήλικες, θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο με μία παράσταση μουσικού θεάτρου βασισμένη σε τραγούδια από την οπερέτα μέχρι το ελαφρό τραγούδι, στις 20.00 στη Μοσχούλειο Σχολή.

Ένα μοναδικό Γκαλά Λυρικού Τραγουδιού, θα μας χαρίσουν οι διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Έλενα Κελεσίδη και Γιάννης Καλύβας, στις 21.30 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Η διεθνής σοπράνο και ο αναγνωρισμένος τενόρος με τη συνοδεία του Φρίξου Μόρτζου στο πιάνο θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από αγαπημένες όπερες του ρεπερτορίου. Το Γκαλά Λυρικού Τραγουδιού πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΙΤΗΠ.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ROSA DAS ROSAS
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝΟΥ
Ώρες έναρξης:
16.00 – 1ο Δημοτικό Σχολείο
17.00 – 2ο Δημοτικό Σχολείο
18.00 – 3ο Δημοτικό Σχολείο και Δημοτικά Σχολεία Πύργου & Εξωμβούργου

ΤΙΚΙΤΑΚ ΤΙΚΙΤΑΚ
ΜΟΣΧΟΥΛΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ
Ώρα έναρξης: 20.00

ΓΚΑΛΑ ΛΥΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Ερμηνεύουν: Έλενα Κελεσίδη (σοπράνο), Γιάννης Καλύβας (τενόρος)
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος
ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ώρα έναρξης: 21.30
Με την ευγενική υποστήριξη του ΙΤΗΠ

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3JLOHHu

Σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου.

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ: Stavros Niarchos Foundation

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -