Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Η παρουσία της Λυρικής Σκηνής στην Τήνο

Ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διοργάνωσε μία σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων μουσικού θεάτρου και λυρικού τραγουδιού, το Σάββατο 1 Απριλίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Από τις 16.00 έως το τέλος της ημέρας, οι δημότες όλων των ηλικιών θα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μουσικό οδοιπορικό από την εποχή του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα και την προφορική παράδοση της Μεσογείου σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής οπερέτας και του ελαφρού τραγουδιού και από εκεί σε διάσημες άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες.

To Rosa Das Rosas, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, ολοκληρώνει τη συναρπαστική περιπλάνηση των συμμετεχόντων στη μεσαιωνική και την παραδοσιακή μουσική, και παρουσιάζει με τη συμμετοχή των μαθητών των Δ’ και Ε’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων την ομότιτλη παράσταση μουσικού θεάτρου, στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του εργαστηρίου και της μουσικής παράστασης υπογράφουν οι μουσικοπαιδαγωγοί Αλίκη Σιούστη, Ζωή Δημοπούλου, Ειρήνη Μπιλίνη- Μωραΐτη και Κατερίνα Νταμάνη.

Το Τικιτάκ τικιτάκ, το εργαστήριο ομαδικού τραγουδιού και δημιουργίας ιστοριών για ενήλικες, μας μετέφερε πίσω στο χρόνο με μία παράσταση μουσικού θεάτρου βασισμένη σε τραγούδια από την οπερέτα μέχρι το ελαφρό τραγούδι, στη Μοσχούλειο Σχολή. Η ομότιτλη παράσταση ακολουθώντας το νήμα των αφηγήσεων των μελών της ομάδας μας ταξίδεψε μέσα από παλιές και αγαπημένες μελωδίες, οι οποίες ακούστηκαν σε μία φρέσκια εκδοχή, εκεί όπου οι ιστορίες γίνονται μουσική και η μουσική ιστορίες.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του εργαστηρίου και της μουσικής παράστασης υπογράφουν η μουσικός Κική Κέρζελη και οι μουσικοπαιδαγωγοί Κατερίνα Νταμάνη, Ζωή Δημοπούλου και Αλίκη Σιούστη.

Ένα μοναδικό Γκαλά Λυρικού Τραγουδιού, μας χάρισαν οι διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Έλενα Κελεσίδη και Γιάννης Καλύβας, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Η διεθνής σοπράνο και ο αναγνωρισμένος τενόρος ερμήνευσαν διάσημες άριες και ντουέτα από αγαπημένες όπερες του ρεπερτορίου. Στο πιάνο τους συνόδευε ο Φρίξος Μόρτζος. Το Γκαλά Λυρικού Τραγουδιού πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΙΤΗΠ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -