Καλοκαιρινά Παραδοσιακά Γλέντια στην Τήνο 

0

Διακοπές στην Τήνο σημαίνει μπάνιο σε πεντακάθαρες, δροσερές θάλασσες, υπέροχο φαγητό και φυσικά διασκέδαση σε αυθεντικά νησιώτικα  πανηγύρια! Κάθε Ιούλιο και Αύγουστο, τα διάφορα χωριά του νησιού διοργανώνουν παραδοσιακά γλέντια για τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Αν βρίσκεστε στο νησί, μην ξεχάσετε να παρευρεθείτε σε κάποια από αυτά. Αν κουραστήκατε από τα συνεχόμενα πανηγυρια και τους χορούς, διασκεδάστε με ηρεμία στο Hellspin Casino, από όπου κι αν βρίσκεστε.  

ΙΟΥΛΙΟΣ 

Ο Ιούλιος ξεκινάει δυναμικά με πέντε πανηγύρια. Διασκεδάστε με αυθεντική νησιωτική μουσική, εκλεκτό φαγητό και ποτό. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχει το πρόγραμμα:  

 1. Νησιώτικο Γλέντι στην Αετοφωλιά

13 Ιουλίου

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αετοφωλιάς σάς προσκαλεί στο καθιερωμένο καλοκαιρινό πανηγύρι του χωριού. Ήρθε και φέτος η ώρα να ανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε στην κεντρική πλατεία στην είσοδο του χωριού. 

Μαζί με τους Παναγιώτη Μάνεση στο βιολί, Οδυσσέα Τσουμπό στο λαούτο, Νίκο Στεφανή στα πλήκτρα και Ιάκωβο Σκαλκώτο στο μπουζούκι και Βίκτωρα Παλαμάρη στο τραγούδι, ετοιμαστείτε για ένα αυθεντικό παραδοσιακό νησιώτικο πανηγύρι.  

Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 21:00. Είστε όλοι καλεσμένοι.  

 1. Νησιώτικο Γλέντι με τους Βαγγέλη Σιγάλα και Γιάννη Μπαρμπαρή

19  Ιουλίου

Για ακόμη μία χρονιά, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρναδιωτών Τήνου διοργανώνει στην πλατεία του χωριού το γνωστό νησιώτικο γλέντι του Αρνάδου. Ετοιμαστείτε για μία βραδιά γεμάτη χορό και τραγούδι με τους Βαγγέλη Σιγάλα και Γιάννη Μπαρμπαρή. Η πρόσκληση ισχύει για όλους.  

Η είσοδος είναι 10€ με ποτό και το πανηγύρι θα ξεκινήσει στις 21:00. 

 1. 10η Γιορτή Ρίγανης στα Δύο Χωριά

27 Ιουλίου

Η γιορτή της ρίγανης, που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία 9 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καλοκαίρι στα Δύο Χωριά. Ελάτε να απολαύσετε εδέσματα με ρίγανη και να ακούσετε ζωντανή μουσική από τους Οδυσσέα Τσουμπό, Παναγιώτη Μάνεση, Νίκο Στεφανή και Ιάκωβο Σκαλκώτο. 

Τη γιορτή διοργανώνει, με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Τηνίων Δυοχωριανών “Το Γλυστέρνι”. Η είσοδος είναι 10€ και η ώρα έναρξης είναι στις 21:00. 

 1. Νησιώτικο Γλέντι με τον Γιάννη Κονιτόπουλο

27 Ιουλίου

Το απόλυτο νησιωτικό γλέντι σάς περιμένει στην πλατεία του χωριού Μέση. Είστε όλοι προσκεκλημένοι για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε παρέα με τον Γιάννη Κονιτόπουλο και την ορχήστρα του. Στις 21:00 να είστε εκεί.  

 1. Γιορτή της Κάπαρης στην Ποταμιά

28 Ιουλίου 

Κάθε χρόνο η Ποταμιά σάς περιμένει στην καθιερωμένη πια γιορτή της κάπαρης. Ελάτε να δοκιμάσετε εκλεκτό φαγητό και να διασκεδάσετε με νησιώτικα ακούσματα από τους Οδυσσέα Τσουμπό, Παναγιώτη Μάνεση, Νίκο Στεφανή, Ιάκωβο Σκαλκώτο και Βίκτωρα Παλαμάρη.

Με είσοδο μόνο 10€. 

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 21:00. 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας των πανηγυριών. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 16 ολόκληρα πανηγύρια θα πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά, που μπορείτε να πάτε αυτή την περίοδο.  

 1. Νησιώτικο Γλέντι στη Στενή

2 Αυγούστου 

Ο Σύλλογος Στενιανών Τήνου “Ο Τσικνιάς” διοργανώνει την Παρασκευή 2 Αυγούστου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου νησιωτικό γλέντι με τους αγαπημένους μουσικούς Παναγιώτη Μάνεση, Οδυσσέα Τσουμπό, Ιάκωβο Σκαλκώτο και Νίκο Στεφανή!

Αφήστε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ πριν την είσοδο στο χωριό και με μόνο 10 ευρώ είσοδο φάτε ή πιείτε.  Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 21:00. 

 1. Καλοκαιρινό Πανηγύρι Καρδιανής 

3 Αυγούστου 

Στην Καρδιανή διοργανώνεται κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νησιού. Κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στην κεντρική πλατεία, η ορχήστρα των Παναγιώτη Μάνεση, Οδυσσέα Τσουμπού, Ιάκωβου Σκαλκώτου και Νίκου Στεφανή θα σας κρατήσει συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ελάτε νωρίς να πιάσετε θέση.  

 1. Άγιος Ρωμανός 

4 Αυγούστου 

Ελάτε στο πανηγύρι που διοργανώνεται στον Άγιο Ρωμανό και διασκεδάστε με τη γνωστή πια σε όλους ορχήστρα των Τσουμπού και Μάνεση. Το γλεντι θα ξεκινήσει από νωρίς και θα κρατήσει μέχρι το πρωί.  Ο Παναγιώτης Μάνεσης έχει γράψει τραγούδι ειδικά για το χωριό.  

Είσοδος 10€. 

Απ ότι έχετε καταλάβει μέχρι στιγμής, η ορχήστρα τους περιοδεύει κάθε μέρα σε όλο το νησί. Αν, λοιπόν, τους χάσατε στο προηγούμενα μέρη, μπορείτε να τους πετύχετε στα παρακάτω. 

 1. Σκαλάδος – 8 Αυγούστου 
 2. Καλλονή – 11 Αυγούστου 
 3. Μαρλά – 12 Αυγούστου 
 4. Ξινάρα – 13 Αυγούστου 
 5. Υστέρνια – 15 Αυγούστου
 6. Βεναρδάδο – 16 Αυγούστου
 7. Κουμάρο – 17 Αυγούστου
 8. Αγάπη – 18 Αυγούστου
 9. Κάμπος – 31 Αυγούστου

Μπορείτε ακόμα να πάτε και στα επόμενα πανηγύρια  

 1. Γλέντι στον Τριαντάρο 

9 Αυγούστου 

Ο Σύλλογος Απανταχού Τριανταριτών “Άγιοι Απόστολοι” διοργανώνει στις 21:30 στο σχολείο του χωριού, ένα γλέντι με τον Πολυχρόνη Κορρέ, που θα σας μείνει αξέχαστο. Ετοιμαστείτε να χορέψετε και να τραγουδήσετε μέχρι τελικής πτώσεως.  

Τιμή εισόδου: 15€ με ποτό 

 1. Αναβίωση της Τράτας

11 Αυγούστου 

Στην παραλία των Κιονίων στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί και φέτος η 15η Αναβίωση της Τράτας, που διοργανώνουν ο Δήμος Τήνου και η Τοπική Κοινότητα Κτικάδου.

Ελάτε να απολαύσετε δωρεάν γεύσεις και μουσικές του Αιγαίου.  

 1. Φαλατάδος – 17 Αυγούστου 
 2. Τριπόταμος – 24 Αυγούστου

Ο Χρήστος Φιοράντης και η ορχήστρα του θα σας ξεσηκώσουν στην πλατεία του Φαλατάδου, του δεύτερου μεγαλύτερου χωριού της Τήνου στις 17 Αυγούστου και στον Τριπόταμο στις 24 Αυγούστου. Να είστε όλοι εκεί.