Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου: Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών αποκάλυψε χρόνιαπροβλήματα στις υποδομές του Δήμου Τήνου.

Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου: Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών αποκάλυψε χρόνιαπροβλήματα στις υποδομές του Δήμου Τήνου.

Οι ζημιές που σημειώθηκαν, από τους πρόσφατους νοτιάδες σε περιοχές του Δήμου μας, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών συνθηκών και επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταγγείλει η Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου για τις κακοτεχνίες, την έλλειψη ολοκληρωμένων υποδομών οδικού δικτύου, καθώς και την επικινδυνότητα του λιμανιού μας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στο λιμάνι της Τήνου το κιόσκι αναμονής επιβατών των υδροπλάνων, καταστράφηκε και μετατοπίστηκε. Οι εργαζόμενοι με κίνδυνο της ζωής τους έδεναν τα πλοία, η επιβίβαση και η αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων γίνονταν σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

Αυτοκίνητα έμειναν κολλημένα για ώρες στα Κιόνια κλπ.

Στο λιμάνι του ΄Ορμου Υστερνίων, ήδη από το προηγούμενο Σάββατο ξεθάφτηκαν γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια από τις κολώνες δημόσιου φωτισμού, τα οποία παραμένουν εκτεθειμένα, παρότι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερώσει το Λιμενικό Ταμείο.

Δυστυχώς θύμα της εγκληματικής αδιαφορίας τους υπήρξε ένα σκυλάκι, το οποίο ήρθε σε επαφή με το καλώδιο και πέθανε ακαριαία από ηλεκτροπληξία, μπροστά στα μάτια της ιδιοκτήτριας του.

Το παραπάνω τραγικό συμβάν ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο, πόσο επικίνδυνες και ασυντήρητες είναι οι υποδομές στον τόπο μας, καθώς και το πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που αφήνουν τον λαό απροστάτευτο, βάζοντας στο ζύγι κόστους- οφέλους τις ζωές και τις περιουσίες του.

Πολιτική που εξυπηρετεί και στηρίζει με κρατικό χρήμα, νομικό πλαίσιο, επιδοτήσεις και παντός είδους διευκολύνσεις τις επενδύσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά αφήνει σε πλήρη ανυπαρξία αναγκαία έργα υποδομής και προστασίας.

Αυτή είναι η περιβόητη «ανάπτυξη τους» την οποία κλίνουν σε όλες τις πτώσεις…

Απαιτούμε από τον Δήμο Τήνου και το Λιμενικό Ταμείο να επιλύσουν άμεσα το θέμα στον Όρμο Υστερνίων και να αποκαταστήσουν όλες τις ζημιές πριν θρηνήσουμε θύματα .

Τήνος, 2-12-2023

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter