Τα μονοπάτια της Τήνου με σήμανση διεθνών προδιαγραφών

Ολοκληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα οι εργασίες σήμανσης των μονοπατιών της Τήνου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Η δημοτική αρχή, η Paths of Greece αλλά και οι Τηνιακοί από κάθε χωριό, αγκάλιασαν την ιδέα και λειτούργησαν συντονισμένα ώστε να δημιουργηθεί ένα άρτιο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών, μήκους 150 χιλιομέτρων και 12 διαφορετικών θεματικών διαδρομών με σήμανση διεθνών προδιαγραφών!

Το έργο του δικτύου των μονοπατιών και η ανάδειξή τους, βασίζεται στο marketing plan της Τήνου και στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αύξησης του εναλλακτικού τουρισμού του νησιού. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τα μονοπάτια της Τήνου μετουσιώνουν την ιδέα της επαφής με τη φύση, της ευζωίας, της ευεξίας και της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών αλλά και των επιλογών που προσφέρει η Τήνος στους επισκέπτες της. Παράλληλα και οι Τηνιακοί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο τους και να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά του.

Η κυρία Ευγενία Αλοιμόνου δήλωσε σχετικά: Τα μονοπάτια της Τήνου μας δείχνουν το δρόμο για να γνωρίσουμε τη μαγευτική φύση, τα χωριά, την τέχνη, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Έχουμε στόχο να αναδείξουμε κάθε μία από τις πεζοπορικές διαδρομές και να τοποθετήσουμε την Τήνο στους top Hikers Friendly προορισμούς.

Ο πεζοπορικός τουρισμός είναι ένα διεθνές trend και το προωθητικό υλικό που δημιουργείται από την ομάδα των ειδικών θα παραδοθεί πολύ σύντομα, για να μας βοηθήσει να επικοινωνήσουμε σ’αυτό το ειδικό κοινό.
Μετά την καραντίνα, η ανάγκη για επαφή με την φύση και η αποφυγή του συνωστισμού είναι πολύ σημαντικά ζητούμενα για τους ταξιδιώτες και η Τήνος, η Μούσα του Αιγαίου, έχει μία ξεχωριστή πρόταση για όλους όσους την επιλέξουν για τις διακοπές τους.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης των πλούτου των μονοπατιών, προγραμματίζουμε δράσεις που θα τραβήξουν τον ενδιαφέρον των τουριστών και την περίοδο του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, οπότε και το φθινόπωρο «περπατάμε στην Τήνο»

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter