Το Espresso Martini είναι ένα από τα πιο δημοφιλή cocktails παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη λίστα Forbes είναι το 4ο αγαπημένο Cocktail των Αμερικανών για το 2024. Η παρουσία του όμως είναι δυναμική και στον υπόλοιπο κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Θα το βρείτε πλέον στους καταλόγους των καλύτερων μπαρ της χώρας μας. Ο κόσμος δείχνει να το αγαπάει όλο και περισσότερο και όχι αδίκως. Είναι το cocktail που συνδυάζει δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες: τον καφέ και το αλκοόλ. Λόγω της Καφεΐνης που περιέχει μπορεί να καταναλωθεί από το μεσημέρι ως και το βράδυ.
Αν αναρωτιέστε πως παρασκευάζεται το κλασικό και διάσημο Espresso Martini και θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε κι εσείς το δικό σας, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 1 σφηνάκι βότκα
- 1 σφηνάκι φρέσκος espresso
- ½ σφηνάκι Kahlua ( λικέρ καφέ)
- ¼ σφηνάκι σιρόπι ζάχαρης
- 2-3 κόκκους καφέ
- Πάγο
*Προτείνουμε, αν δε διαθέτετε ειδική μεζούρα, όλα τα συστατικά να τα μετρήσετε στο ίδιο σφηνάκι για υπάρχουν οι σωστές αναλογίες.
Ξεκινήστε γεμίζοντας το ποτήρι που θα σερβίρετε το κοκτέιλ σας με πάγο ώστε να κρυώσει.
Ετοιμάστε μία δόση καφέ espresso και προσθέστε τη στο shaker μαζί με το λικέρ καφέ, τη βότκα και το σιρόπι ζάχαρης. Γεμίστε το shaker με πάγο, σφραγίστε το προσεκτικά και ανακινήστε καλά ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά και να κρυώσουν.
Αδειάστε το ποτήρι σας από τα παγάκια και με τη βοήθεια ενός strainer, σουρώστε το μείγμα σας και προσθέστε το στο ποτήρι που έχετε παγώσει. Το σουρωτήρι θα αποτρέψει τον πάγο να περάσει από το shaker στο ποτήρι σας και δώσει μία υπέροχη υφή στο cocktail σας.
Αν θέλετε να εξελίξετε το cocktail σας δίνοντας του μία μοναδική υφή αλλά και εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του σιφόν. Δημιουργήστε μία υπέροχη κρέμα από καφέ και κάποιο γάλα της επιλογής σας που θα δώσει το κάτι παραπάνω στο ποτό σας. Αν δε θέλετε να αλλοιώσετε τη γεύση του μπορείτε είτε να βάλετε μικρή ποσότητα ή να μην προσθέσετε γάλα.
Τέλος, όπως όλα τα cocktails έτσι και το espresso martini ξεχωρίζει από την προσοχή στις λεπτομέρειες και τη γαρνιτούρα του. Προσθέστε στο τέλος δύο με τρεις κόκκους καβουρδισμένου καφέ και δώστε του μία υπέροχη εμφάνιση και έξτρα άρωμα. Αν δεν έχετε κόκκους μπορείτε με ένα σουρωτήρι να προσθέσετε λίγο κακάο που θα κάνει αντίθεση με την ανοιχτόχρωμη κρέμα του καφέ.