back to top

Στο τεύχος του Cantina, η προδημοσίευση του βιβλίου του Μαρίνου Σουράνη

Στο τεύχος του Cantina που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, σας περιμένει κάτι πραγματικά ξεχωριστό: η προδημοσίευση ενός μοναδικού — σε παγκόσμιο επίπεδο — βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Νεφέλη. w

Δεν είναι υπερβολή: δεν υπάρχει άλλη έκδοση που να καταπιάνεται με τα ψάρια της Μεσογείου με τόσο ολιστικό τρόπο. Από τους βυθούς όπου ζουν και τις τεχνικές αλιείας, έως τη διαχείρισή τους και την κατανάλωση από τα βράγχια μέχρι την ουρά. Από την αποδόμηση αστικών μύθων για τη φρεσκάδα, τη νοστιμιά και τα αρώματα, μέχρι την έννοια της ωρίμανσης — είτε με παραδοσιακές μεθόδους που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, είτε με σύγχρονες τεχνικές σε ελεγχόμενους θαλάμους.

Από το ωμό έως το μαγειρεμένο, το βιβλίο αυτό αποτυπώνει μια βαθιά γνώση, με σεβασμό για τη θάλασσα, την αλιεία και την ελληνική μαγειρική παράδοση. Είμαι βαθιά συγκινημένη και περήφανη που αυτή η πρωτοποριακή έκδοση προέρχεται από έναν Έλληνα, αφοσιωμένο στη θάλασσα και τη γνώση της.



Τα βιβλία του Josh Niland, όσο σημαντικά κι αν είναι, υστερούν εμφανώς μπροστά στο εύρος και το βάθος αυτού του βιβλίου.

πληροφορίες από Nana Darioti



Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

Στο τεύχος του Cantina, η προδημοσίευση του βιβλίου του Μαρίνου Σουράνη

Στο τεύχος του Cantina που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, σας περιμένει κάτι πραγματικά ξεχωριστό: η προδημοσίευση ενός μοναδικού — σε παγκόσμιο επίπεδο — βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Νεφέλη. w

Δεν είναι υπερβολή: δεν υπάρχει άλλη έκδοση που να καταπιάνεται με τα ψάρια της Μεσογείου με τόσο ολιστικό τρόπο. Από τους βυθούς όπου ζουν και τις τεχνικές αλιείας, έως τη διαχείρισή τους και την κατανάλωση από τα βράγχια μέχρι την ουρά. Από την αποδόμηση αστικών μύθων για τη φρεσκάδα, τη νοστιμιά και τα αρώματα, μέχρι την έννοια της ωρίμανσης — είτε με παραδοσιακές μεθόδους που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, είτε με σύγχρονες τεχνικές σε ελεγχόμενους θαλάμους.

Από το ωμό έως το μαγειρεμένο, το βιβλίο αυτό αποτυπώνει μια βαθιά γνώση, με σεβασμό για τη θάλασσα, την αλιεία και την ελληνική μαγειρική παράδοση. Είμαι βαθιά συγκινημένη και περήφανη που αυτή η πρωτοποριακή έκδοση προέρχεται από έναν Έλληνα, αφοσιωμένο στη θάλασσα και τη γνώση της.



Τα βιβλία του Josh Niland, όσο σημαντικά κι αν είναι, υστερούν εμφανώς μπροστά στο εύρος και το βάθος αυτού του βιβλίου.

πληροφορίες από Nana Darioti

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου