back to top

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» στην Τήνο

Το σωματείο ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ διοργανώνει την καλοκαιρινή μουσική του εκδήλωση στις 31 Ιουλίου 2024 στις 21.00 στο θέατρο στον ΚΟΥΜΑΡΟ (ΤΣΟΚΛΗ) με τη Χριστίνα Μαξούρη και «Τα τραγούδια της Σωτηρίας».

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου και η τιμή εισόδου ορίστηκε στα €20/άτομο. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για το «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΗΝΙΑΚΟΥ» στην Αθήνα.

Τα εισιτήρια της παράστασης διατίθενται από το Γραφεία του σωματείου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ τηλ 2106777204, filoitinou@yahoo.gr, ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketmaster.gr. Από την Δευτέρα 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 στην ΤΗΝΟ θα πωλούνται στο CARDOON (το café-bar του ΙΤΗΠ), ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΚΛΗ στον Κάμπο, ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ στον Πύργο και το κατάστημα ERGONART στη Στενή.

Η μουσική παράσταση “Τα τραγούδια της Σωτηρίας είναι αφιερωμένη στην «Αρχόντισσα του ρεμπέτικου», Σωτηρία Μπέλλου. Ξεκίνησε την πορεία της το καλοκαίρι του 2021 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Mε πολλές sold out παραστάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, ξεχώρισε και έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν.

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» ξεπερνούν τα όρια της σκηνής και του πάλκου και κινούνται ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και τη μουσική βραδιά.

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα σχεδόν κατανυκτική, η Χριστίνα Μαξούρη ηθοποιός και ερμηνεύτρια η ίδια, μας μυεί στον κόσμο της Μπέλλου με την χαρακτηριστική, δωρική φωνή της. Ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια που σφράγισε με τη φωνή της η Μπέλλου και ανάμεσα σε αυτά μας αφηγείται μικρές ιστορίες και σύντομα περιστατικά από τη ζωή της αξεπέραστης ερμηνεύτριας.

Οι σκοποί του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, του Μούτση, του Ανδριόπουλου και του Λάγιου, μπλέκονται με μαρτυρίες για τη ζωή της Μπέλλου, μέσα από λόγια της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν. Κι όμως η παράσταση δεν έχει τον χαρακτήρα ή τον σκοπό της βιογραφίας, αλλά τη διάθεση να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα γιορτής. Μία κοινή εμπειρία όπου όλοι μοιραζόμαστε τις ιστορίες και τα τραγούδια και ερχόμαστε πιο κοντά.

Η Χριστίνα Μαξούρη, μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αξιοσημείωτες φωνές της νεότερης γενιάς, δίνει νέα πνοή στα τραγούδια της Σωτηρίας στο σήμερα. Συχνά έχει αναφερθεί πως η φωνή της Μαξούρη, το μέταλλό της, αλλά και ο τρόπος που «πατάει» τις λέξεις έχουν κάτι από τη Μπέλλου. Παρ’ όλα αυτά, ερμηνεύει τα τραγούδια με τον δικό της τρόπο, καθώς όπως λέει η ίδια, «σε αυτά τα τραγούδια ξαναβρίσκει η ψυχή μου το κέντρο της». Μαζί με τον Δημήτρη Χαλιώτη έχουν κάνει την έρευνα και υπογράφουν την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης.

Αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσε η Μπέλλου και χαράχτηκαν στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, όπως η Περιπλανώμενη ζωή, Δε λες κουβέντα, Σαν απόκληρος γυρίζω, Μην κλαις, Είπα να σβήσω τα παλιά, Αντιλαλούνε τα βουνά, Μη μου ξαναφύγεις πια, Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια, και πολλά ακόμα, ζωντανεύουν ξανά στην παράσταση, με λιτό αλλά και ουσιαστικό τρόπο.

Συντελεστές
Τραγουδά η Χριστίνα Μαξούρη

Μουσικοί: Ζαχαρίας Γερασκλής (μπουζούκι – φωνή), Δημήτρης Κουφογιώργος
(μπουζούκι), Βασίλης Προδρόμου (κιθάρα – φωνή), Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν)
Ιδέα: Δημήτρης Χαλιώτης. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης, Χριστίνα Μαξούρη.
Επιμέλεια φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος, Τάσος Νιξαλιάν. Επιμέλεια ήχου: Γιάννης
Παξεβάνης. Σκηνογραφική επιμέλεια: Σωτήρης Μελανός. Ενδυματολογική επιμέλεια: Βάνα
Γιαννούλα. Χτένισμα: Θωμάς Γαλαζούλας. Επιμέλεια μακιγιάζ: Άννα Μπαλτζή.
Φωτογραφίες: Μαρίλη Ζάρκου. Teaser video: Στέφανος Κοσμίδης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter