Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Τήνος – Ανεμογεννήτριες| Συνέλευση Τηνιακών και φίλων της Τήνου στην Αθήνα

Τήνος – Ανεμογεννήτριες| Συνέλευση Τηνιακών και φίλων της Τήνου στην Αθήνα

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση Τηνιακών και φίλων της Τήνου στην Αθήνα, αλλά και αλληλέγγυων στον αγώνα της Τήνου, έξω από το κτίριο της αδελφότητος Τηνίων, λόγω της πολυπληθούς συμμετοχής κόσμου.

Αποφασίσαμε με το παρόν κείμενο να ενώσουμε τη φωνή μας για ακόμα μια φορά με τον κόσμο που αγωνίζεται στο νησί:

Α) Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά την σύμπνοια μας με την καθολική αντίθεση των κατοίκων της Τήνου στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα βουνά της. Απαιτούμε την άμεση παύση των εργασιών στα Πράσα και την άμεση παύση κάθε αδειοδότησης σε εξέλιξη, οπουδήποτε στο νησί, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και ασφαλώς σεβασμός των αποφάσεων της τοπικής κοινωνίας τόσο ως προς το αν όσο και ως προς το πού θα εγκατασταθούν, μέσα από διαβούλευση.

Β) Καταγγέλλουμε τα αποτρόπαια γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή του Τριποτάμου τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2021 και τον ξυλοδαρμό συμπολιτών μας από τις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Αστυνομικές δυνάμεις που μοναδικό στόχο είχαν να εξυπηρετηθεί το ιδιωτικό συμφέρον.

Ήδη, από τον Μάιο του 2020 και παρά την έντονη και καθολική αντίδραση σε αυτές τις πρακτικές επιβολής δια της βίας από την αστυνομία σε ένα τόπο που διαμαρτύρεται σύσσωμα και ειρηνικά, τότε με επίθεση ακόμη και σε αρρώστους, έκπληκτοι διαπιστώσαμε να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό: Διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, πάνοπλες , σα σε αποστολή κατοχής, δεν δίστασαν να στρέψουν την βία σε πολίτες κάθε ηλικίας και άνευ αιτίας.

Αναπόφευκτα αναρωτιόμαστε ποια ιδιωτική επένδυση μπορεί να υπερβαίνει το δημόσιο συμφέρον και πώς οι δημόσιοι λειτουργοί, αν μπορούμε ακόμη σήμερα να χαρακτηρίζουμε έτσι τα σώματα «ασφαλείας», μπορούν να απαγορεύουν είσοδο και διέλευση πολιτών κατά βούληση.

Αναρωτιόμαστε ακόμη, πώς μπορεί, ένας αστυνομικός, να προβαίνει σε πράξεις βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές που συντεταγμένα και με κάθε συλλογικό και θεσμικό τρόπο έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στην υλοποίηση τέτοιων βιομηχανικών πάρκων, άνευ σχεδιασμού και άνευ ουσιαστικής μελέτης περιβαλλοντικών ή άλλων επιπτώσεων.

Στον αγώνα των κατοίκων του νησιού, οι Τηνιακοί κάτοικοι της Αθήνας δεν μπορούν παρά να είναι δίπλα και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεση τους, όχι μόνο με επιστολές αλλά και με δημόσιες πολυπληθείς διαμαρτυρίες για την έλλειψη δημοκρατίας που αποτυπώνεται τόσο με την βίαιη και ανέτια καταστολή όσο και με την πλήρη αδιαφορία απέναντι στην βούληση των πολιτών.

Μέλη πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων και άλλοι πολίτες που βρέθηκαν στην συνάντηση και που εκπροσωπούν το σύνολο των χωριών μας, από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη, εξέφρασαν έντονα την δυσαρέσκεια τους προς την ηγεσία και των δύο βαθμίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ολιγωρία στην υλοποίηση αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει με την παρότρυνση του συνόλου των κατοίκων του νησιού. Καλούν ακόμη και τώρα να μην χαθεί καμία άλλη ευκαιρία αντίστασης απέναντι σε ένα έργο που θα έχει βαριές οικονομικές συνέπειες στον τόπο.
Διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει τήρηση της ομόφωνης απόφασης των θεσμικών οργάνων και καλούμε, έστω και αυτή τη στιγμή, οι αρμόδιοι να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης και να τηρήσουν στο ακέραιο τις αποφάσεις που υπερασπίζονται την βούληση του συνόλου.

Αποφασίζουμε, μέσα από αυτή την προσπάθεια, να οργανωθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των κατοίκων με στόχους την ενημέρωση, την οικονομική ενίσχυση αλλά κυρίως την κινητοποίηση και την μαζικοποίηση του κινήματος. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μεταφράσεις των θέσεων του κινήματος ώστε να διαμοιραστούν και σε μη έλληνες κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Τα μέλη των συλλόγων και φορέων που συνδέονται με το νησί και βρίσκονται στην Αθήνα και των οποίων η δράση είναι γνωστή σε όλους μέσα από την προσφορά τους διαχρονικά στο νησί, με την ενθουσιώδη αγάπη και νοσταλγία για τον τόπο μας, πάντα με ειρηνικό τρόπο, αναρωτιόμαστε και για το αν η κεντρική εξουσία λαμβάνει υπ’ όψιν της, την έντονη, μαζική και αταλάντευτη αντίθεση στην υλοποίηση ενός έργου καταστροφικού για τον τόπο και το περιβάλλον του. Πόσο μάλλον όταν το έργο αυτό υλοποιείται χωρίς σχέδιο ή κάποιο ρεαλιστικό στόχο που να φέρει οφέλη στο σύνολο.

Τονίζουμε, όπως ξεκάθαρα αντιλαμβανόμαστε, τις βαθύτατα αντιδημοκρατικές μεθόδους και πρακτικές αλλά και την αδιαφορία των φορέων εξουσίας απέναντι στο μακροχρόνιο αγώνα των Τηνιακών.

Δηλώνουμε ότι η αποσιώπηση γεγονότων από τα μέσα ενημέρωσης και η ουσιαστική κάλυψη που παρέχει στην αστυνομική βία, δεν αρκεί για να κάμψει τον αγώνα της Τήνου, στον οποίο αγώνα θα είμαστε κι εμείς από εδώ αρωγοί με κάθε μέσο.
Δηλώνουμε ακόμη συμπαράσταση σε όλους όσους άδικα διώκονται για τον ένα και μόνο λόγο: δηλαδή επειδή υπερασπίζονται τον τόπο τους. Δηλώνουμε ότι η υπεράσπιση του τόπου μας είναι καθήκον απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
O δίκαιος αυτός αγώνας που έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο πρέπει να συνδεθεί με όλους τους δίκαιους αγώνες που δίνουν συμπολίτες μας σε όλη την χώρα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στα ιδιωτικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν εις βάρος των επόμενων γενεών. Η θέληση των Τηνιακών είναι μία: Είμαστε ενωμένοι και σταθερά αντίθετοι στο να γίνουν τα βουνά μας απαξιωμένοι βιομηχανικοί τόποι από εργοστάσια αιολικών και είμαστε μαζί με όλους όσους αγωνίζονται στους τόπους τους για τους ίδιους λόγους.

Θέλουμε ακόμα να εκφράσουμε τη βαθιά αλληλεγγύη μας στους τραυματίες και σε όσους σήκωσαν ανάστημα εκείνο το βράδυ της Τρίτης, αναγνωρίζοντας την γενναιότητα τους να μην φοβηθούν και να συμμετέχουν στις ειρηνικές διαδηλώσεις πάρα το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που έσπειρε η έλευση των ΜΑΤ στο ειρηνικό νησί μας.

Ο αγώνας που έδωσαν και δίνουν οι κάτοικοι στεκόμενοι με αξιοπρέπεια απέναντι από τα φορτηγά και τα ΜΑΤ, ανιδιοτελώς και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό, αποτελεί τιμή και για όλους εμάς που λόγω απόστασης δεν ήμασταν εκεί στα γεγονότα του Τριποτάμου.

Ως συνέλευση των Τηνιακών της Αθήνας που παρακολουθούμε τα δραματικά αυτά γεγονότα στο νησί μας και βλέποντας ότι ο μακροχρόνιος αγώνας της Τήνου όχι μόνο αποσιωπάται από πολιτικά πρόσωπα, αλλά αντιμετωπίζεται με δυνάμεις τις αστυνομίας και ξυλοδαρμό, καλούμε το σύνολο των κατοίκων να συνεχίσουν να χτίζουν διαύλους επικοινωνίας με κάθε μέσο. Δηλώνουμε ότι με κάθε τρόπο θα συνδράμουμε σε αυτό το σημαντικό έργο και την ανάδειξη της θέλησης των πολιτών.
Δηλώνουμε ότι ο εκφοβισμός της κοινωνίας δεν θα πετύχει όταν εκείνη σύσσωμη αντιστέκεται. Ζητάμε με την σειρά μας την ΑΜΕΣΗ διακοπή των εργασιών στα Πράσα. Αναμένουμε, σε μια δημοκρατική χώρα, οι νόμοι και οι θεσμοί να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και όχι το ιδιωτικό όφελος!

Δηλώνουμε τέλος, αμέριστη συμπαράσταση στους αγώνες όλων των κινημάτων που πολεμούν με κάθε τρόπο την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν στην συνάντηση και στέκονται δίπλα στους αγωνιζόμενους κατοίκους του νησιού μας, δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε κάθε δίκαιο αγώνα με την σειρά μας: Στην κίνηση για την προστασία των Αγράφων, στην πρωτοβουλία αγώνα για την προστασία του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πρωτοβουλία ενάντια στην καύση σκουπιδιών και σε κάθε κίνηση πολιτών που υπερασπίζεται το περιβάλλον και το όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ευχαριστούμε

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
10.5 ° C
11.6 °
10.4 °
73 %
6.4kmh
100 %
Κυ
13 °
Δε
11 °
Τρ
11 °
Τε
10 °
Πε
13 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -