Γράφει ο Μανώλης Σώχος
Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ, παρουσιάστηκε χθες 15 Ιουνίου 2022 το βιβλίο του λογοτέχνη συμπολίτη μας, Αντώνη Μαραγκού.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, η Έπαρχος Τήνου Νατάσσα Δεληγιάννη, ο Μητροπολίτης Σύρου Τήνου κ. Δωρόθεος, ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και ο Μανώλης Σώχος Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Τήνου.

Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο Γιώργος Αλβέρτης. Παρεμβάσεις έκαναν, οι π. Μάρκος Φώσκολος, Γιώργος Αλβέρτης, Κώστας Δανούσης και Αλέκος Φλωράκης. Ποιήματα και πεζά του βιβλίου διάβασαν, οι Αλέκος Φλωράκης, Καλλιόπη Αναστασάκη-Λαγουρού και Γιώργος Αλβέρτης.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε ο ομιλία του ” αυτουργού ” Αντώνη Μαραγκού στο κλείσιμο της εκδήλωσης που διέτρεξε το διάβα της ζωής του, από τα παιδικά του χρόνια στο Σκλαβοχωριό και στην Αγάπη, το φτωχοπαίδι, που ανδρώθηκε και κατέκτησε στο στίβο της ζωής, τη μάθηση, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τα κοινά του τόπου μας και ως ευρυμαθής και άριστος χειριστής της γλώσσας μας, εσχάτως εισήλθε και στη λογοτεχνική κοινότητα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, στο πολυπληθές κοινό που τίμησε με την παρουσία του τον συγγραφέα και λογοτέχνη Αντώνη Μαραγκό.

Συγχαρητήρια πρέπουν στα μέλη της οικογένειάς του, την Άννα, την Έφη και το Νίκο, που στηρίζουν τις πνευματικές ενασχολήσεις του Αντώνη.

Είναι σίγουρο, ότι το λογοτεχνικό πεδίο τρέφει την ψυχή και το πνεύμα του Αντώνη και σύντομα, θα μας δώσει και νέα χαμόγελα στη ζωή μας!

Καλοτάξιδο Αντώνη το βιβλίο!